×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Red Velvet


Red Velvet
Red Velvet
8
120'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Red Velvet

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για το κέικ
  • 113 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • ξύσμα 1 λεμόνι
  • ξύσμα 1 πορτοκάλι
  • 40 γρ. κακάο ΙΟΝ
  • 2 κουταλιές σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 320 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γλυκού αλάτι
  • 240 ml γάλα πλήρες
  • 3 κ.σούπας λευκό ξύδι
  • Για το γλάσο τυριού
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • ½ φλ. ή 113 γρ. βούτυρο αγελάδας (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κάψουλα ή φακελάκι βανίλιας,
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
Μέθοδος
  • 1.Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού χτυπώντας το τυρί κρέμα με την ζάχαρη και το βούτυρο.
  • 2.Παράλληλα σε μια μπασίνα χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με την βανίλια να γίνει σφιχτή σαντιγί και μετά την προσθέτουμε στο μείγμα του τυριού για να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε το γλάσσο τυριού στο ψυγείο
  • 3.Ετοιμάζουμε το κέικ χτυπώντας αρχικά το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξύσμα λεμονιού
  • 4.Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής με το κακάο να δημιουργηθεί μία πάστα την οποία προσθέτουμε στο μείγμα του βουτύρου
  • 5.Περνάμε από το κόσκινο το αλεύρι, το αλάτι και την σόδα. Σε δύο δόσεις κι εναλλάξ ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού και του γάλακτος με το ξύδι στο μείγμα του βουτύρου.
  • 6.Αφού ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, μοιράζουμε σε ίσια μέρη την ζύμη του κέικ σε τρία ταψάκια της μίας χρήσης διαμέτρου 24 εκ. και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C (αντίσταση) για 20’. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν καλά προτού τα χρησιμοποιήσουμε.
  • 7.Σε μια ψηλή πιατέλα τοποθετούμε το πρώτο κέικ και το καλύπτουμε με γλάσο τυριού με την βοήθεια μίας σπάτουλας. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο κέικ το οποίο επίσης καλύπτω με γλάσο τυριού. Τέλος αφού τοποθετήσουμε και το τρίτο κέικ πιέζω να κολλήσουν καλά τα τρία επίπεδα και να βγει το παραπανίσιο γλάσο από τα πλάγια. Κατόπιν καλύπτουμε με το γλάσο τυριού την επιφάνεια αλλά και την περιφέρεια του κέικ.
  • 8.Τοποθετούμε για 2 ώρες στο ψυγείο.

Nutrition Info

  • 967,5 Ενέργεια kcal
  • 47,6 Λιπαρά g
  • 29,7 Κορεσμένα λιπαρά g
  • 124,0 Υδατάνθρακες g
  • 91,3 Συνολικά σάκχαρα g
  • 11,3 Πρωτεΐνες g
  • 1,3 Φυτικές ίνες g
  • 0,6 Νάτριο g
  • 1,5 Αλάτι g
Red Velvet
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta