×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Ρεβανί κακάο, με μαστίχα και αμύγδαλα


Ρεβανί κακάο, με μαστίχα και αμύγδαλα
Ρεβανί κακάο, με μαστίχα και αμύγδαλα
12
50'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Ρεβανί κακάο, με μαστίχα και αμύγδαλα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 6 αυγά
  • 100 γρ σιμιγδάλι
  • 150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ βούτυρο
  • 70 γρ αλεύρι
  • 30 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 50 γρ φιλέτο αμυγδάλου
  • 1/2 κουτάλια σούπας baking powder
  • 2 γρ μαστίχα σε σκόνη
  • Για το σιρόπι
  • 725 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 725 γρ νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 3-4 γαρύφαλλα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 3-4 φύλλα αρμπαρόριζας
Μέθοδος
  • 1.Βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και αφήνετε να κρυώσει
  • 2.Χωρίζετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
  • 3.Χτυπάτε τους κρόκους με την μισή ζάχαρη και το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
  • 4.Προσθέτετε όλα τα στερεά υλικά και συνεχίζεται το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • 5.Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα προσθέτοντας σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη και ενσωματώνεται με το μείγμα προσεκτικά, με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας ζαχαροπλαστικής.
  • 6.Απλώνετε το μείγμα σε ταψί, πασπαλίζετε με τα φιλέτα αμυγδάλου και ψήνετε στους 165 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά περίπου.
  • 7.Αφού ψηθεί αφήνετε το ρεβανί για λίγα λεπτά έξω, χαράζετε με το μαχαίρι σε κομμάτια στο μέγεθος που θέλετε και ρίχνετε το σιρόπι.
  • 8.Σερβίρεται μόνο του ή με κάποιο παγωτό και σάλτσα σοκολάτας αν θέλετε.
Ρεβανί κακάο, με μαστίχα και αμύγδαλα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta