Ρολά με Nucrema και φουντούκια

60'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
31 Μαΐου, 2022
Ρολά με Nucrema και φουντούκια

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Δεν υπάρχει πιο λαχταριστή και comfort σοκολατολιχουδιά για το κυριακάτικο πρωινό σας!
Συστατικά
Για τη ζύμη:
- 10 γρ μαγιά ξηρή
- 345 μλ γάλα πλήρες, χλιαρό
- 150 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 110 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο (και λίγο ακόμα για το σκεύος)
- 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 1 κτγ αλάτι
- 800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 400 γρ Nucrema
- 100 γρ φουντούκια ασπρισμένα, χοντροκομμένα
Μέθοδος
- Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και περιμένουμε 5-10’ να φουσκώσει.
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με τον γάντζο τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, το αλάτι και το αλεύρι.
- Όταν τα υλικά ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε μέσα το γάλα με τη μαγιά και χτυπάμε για αρκετά λεπτά, σε μεσαία ταχύτητα, ώσπου να έχουμε μια λεία ζύμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με μια καθαρή πετσέτα, να φουσκώσει, για 1 ώρα.
- Αλείφουμε πολύ καλά ένα πυρίμαχο σκεύος με βούτυρο, με τη βοήθεια ενός πινέλου.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε ορθογώνιο σχήμα, πάχους περ. 1 εκ.
- Απλώνουμε με μια σπάτουλα τη Nucrema επάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα περιθώριο 1 εκ. περιμετρικά.
- Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό (από τη μακρύτερη πλευρά), όσο πιο σφιχτό γίνεται.
- Κόβουμε σε φέτες.
- Τοποθετούμε τα ρολά μέσα στο σκεύος, πλάι-πλάι.
- Καλύπτουμε πάλι με πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 40’.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για περίπου 30’-40’, ώσπου τα ρολά να ροδίσουν.
- Βγάζουμε τα ρολά από τον φούρνο και όταν κρυώσουν λίγο, σερβίρουμε.
- Φυλάμε όσα ρολά περίσσεψαν μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου, για 2-3 μέρες.
Ρολά με Nucrema και φουντούκια
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή