Ρυζόγαλο με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα και άρωμα λεμονιού

6
45'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπάρες & σνακ, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : γάλα, κανέλα, κρυσταλλική ζάχαρη, λεμόνι, ρύζι γλασέ, ION Patisserie Λευκή κουβερτούρα, βανίλια
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Ρυζόγαλο με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα και άρωμα λεμονιού

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 100 γρ. ρύζι γλασέ
- 1200 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 τεμ. λεμόνι για ξύσμα
- 1 βανίλια
- αλάτι
- 100 γρ. ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
- κανέλα για το πασπάλισμα
Μέθοδος
- 1.Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε στη φωτιά.
- 2.Όταν το γάλα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
- 3.Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα.
- 4.Το ρύζι πρέπει να έχει μαλακώσει και τα είναι χυλωμένο το μίγμα.
- 5.Λιώνουμε την ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- 6.Αποσύρουμε από την φωτιά.
- 7.Προσθέτουμε την σοκολάτα μέσα στο ρυζόγαλο, ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- 8.Γεμίζουμε ατομικά μπολ, ή σε αδειασμένο λεμόνι.
- 9.Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο.
- 10.Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Ρυζόγαλο με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα και άρωμα λεμονιού
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή