Ρυζόγαλο με πορτοκάλι και τριμμένη σοκολάτα

4-6
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπάρες & σνακ, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : ζάχαρη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κανέλα, καρύδια, κρέμα γάλακτος, πορτοκάλι, ρύζι, χυμός πορτοκαλιού, γάλα
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Ρυζόγαλο με πορτοκάλι και τριμμένη σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 250 γρ ρύζι Καρολίνα
- 1000 γρ νερό
- 500 γρ γάλα
- 400 γρ κρέμα γάλακτος
- 150 γρ ζάχαρη
- Κανέλα τριμμένη
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- Ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
- 50 γρ ολόκληρα καρύδια
- 100 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ρύζι και το νερό. Αφού το νερό έρθει σε βρασμό χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να σπάσει το ρύζι και να απορροφηθεί το νερό.
- 2.Προσθέτουμε τη ζάχαρη το γάλα την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας κολλήσει προσθέτουμε και το χυμό πορτοκάλι.
- 3.Μόλις απορροφηθούν τα υγρά και πήξει το ρυζόγαλο μας,το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί.
- 4.Σερβίρεται ζεστό ή κρύο ανάλογα πως μας αρέσει.
- 5.Μπορούμε να κόψουμε μικρά πορτοκάλια στη μέση να καθαρίσουμε το εσωτερικό και να σερβίρουμε εκεί το ρυζόγαλο μας, διαφορετικά σε πιάτο η ποτήρι.
- 6.Στο τέλος προσθέτουμε τριμμένη κουβερτούρα.
Ρυζόγαλο με πορτοκάλι και τριμμένη σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή