×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σαμπαγιόν με φράουλες, tuile τραγανές νιφάδες βρώμης και ION Σοκοφρέτα Cream


Σαμπαγιόν με φράουλες, tuile τραγανές νιφάδες βρώμης και ION Σοκοφρέτα Cream
Σαμπαγιόν με φράουλες, tuile τραγανές νιφάδες βρώμης και ION Σοκοφρέτα Cream
4
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Σαμπαγιόν με φράουλες, tuile τραγανές νιφάδες βρώμης και ION Σοκοφρέτα Cream

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την κρέμα Σαμπαγιόν
  • 5 κρόκους
  • 110 γραμ. ζάχαρη
  • 100 γραμ. βότκα
  • 80 γραμ. χυμό πορτοκάλι
  • 20 γραμ. μαυροδάφνη
  • Για τα Tuile
  • 2 ασπράδια
  • 110 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 50 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 βανίλια
  • 50 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • Για το στόλισμα
  • Φρέσκιες φράουλες
  • Δυόσμο
  • Τραγανές νιφάδες βρώμης
  • ION Σοκοφρέτα Cream
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για τα tuile: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.
  • 2.Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και τα αφρατεύουμε για 2 λεπτά, μετά διπλώνουμε μέσα στο μίγμα την άχνη ζαχαρη, το αλεύρι, την βανίλια και το βούτυρο.
  • 3.Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και με μία σπάτουλα παίρνουμε μια μικρή δόση από το μείγμα και κανουμε ένα λεπτό κύκλο.
  • 4.Αφήνουμε μια μικρή απόσταση από το ένα μπισκότο στο άλλο γιατι θα απλώσουν ελαφρώς.
  • 5.Τοποθετούμε στον φούρνο και ψήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν οι άκρες χρυσοκόκκινο χρώμα.
  • 6.Στερεώνουμε μια λεπτή βέργα που ανοίγουμε φύλλο έτσι ώστε να είναι σταθερή.
  • 7.Με μία σπάτουλα ξεκολάμε απαλά τα μπισκότα που σε αυτή τη φάση θα είναι μαλακά και τα στερεώνουμε πάνω στη βέργα έτσι ώστε να πάρουν σχήμα. Πρέπει αυτό να το κάνουμε πολύ γρήγορα και προσεκτικά διότι τα tuile μας θα χάσουν πολύ γρήγορα την ελαστικότητά τους.
  • 8.Τα αφήνουμε εκεί για 10 λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε ένα μεγάλο πιάτο. Όσο περνάει η ώρα τα tuile μας θα γίνουνε πιο τραγανά.
  • 9.Εαν πάλι δεν θέλουμε τα tuile μας να έχουν σχήμα τα αφήνουμε ως έχουν.
  • 10.Εκτέλεση για το Σαμπαγιόν: Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό. Να βράζει σε μέτρια θερμοκρασία .
  • 11.Σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 2 λεπτά.
  • 12.Μεταφέρουμε το μπολ πάνω στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά ακόμα. Κρατάμε το μπολ με μια πετσέτα και αν βλέπουμε ότι το αυγό πάει να ψηθεί το κατεβάζουμε από τη φωτιά και μετά πάλι το επιστρέφουμε.
  • 13.Σε ένα μπολ προσθέτουμε την βότκα, το κρασί, το χυμό πορτοκάλι και τη βανίλια, ομογενοποιούμε με ένα σύρμα και προσθέτουμε το μείγμα στους κρόκους. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει και να δέσει.
Σαμπαγιόν με φράουλες, tuile τραγανές νιφάδες βρώμης και ION Σοκοφρέτα Cream
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta