×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σαμπλέ κουλουράκια με κακάο


Σαμπλέ κουλουράκια με κακάο
Σαμπλέ κουλουράκια με κακάο
30
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Σαμπλέ κουλουράκια με κακάο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 350 γρ βούτυρο
  • 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ ζάχαρη καστανή
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 100 γρ αβγά (δηλαδή 2 τεμάχια αβγά)
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • 450 γρ αλεύρι μαλακό
  • 50 γρ κακάο ΙΟΝ σκόνη
  • 2 γρ baking powder
  • Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
  • 100 γρ nucrema
  • 50 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη
  • Θα χρειασθούμε επιπλέον : Κάδο του μίξερ, φτερό του μίξερ, αντικολλητικό χαρτί, πλάστη.
Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να διογκωθούν στο διπλάσιο του αρχικού τους όγκου.
  • 2.Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και την βανιλλίνη λίγο – λίγο τη φορά μέχρι να ομογενοποιηθούν και αυτά πολύ καλά με τα προηγούμενα υλικά.
  • 3.Τέλος προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι, το κακάο σκόνη και το baking powder που τα έχουμε από πριν κοσκινίσει μέσα στο κάδο με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το φτερό στην αργή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
  • 4.Αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ και τυλίγουμε την ζύμη της σαμπλέ με μια μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • 5.Στη συνέχεια για να φτιάξουμε τα κουλουράκια, πλάθουμε τη ζύμη σαμπλέ σε μακρόστενο φιτίλι, και σχηματοποιούμε με τα χέρια μικρά μπαλάκια. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και πιέζουμε ελαφριά με το δάχτυλο κάνοντας μια γούβα.
  • 6.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά περίπου.
  • 7.Τα αφήνουμε να κρυώσουν και για το ντεκόρ αν θέλουμε γεμίζουμε με λίγη nucrema την γουβίτσα από το σαμπλέ και με λευκή λιωμένη σοκολάτα κάνουμε γραμμές στην επιφάνεια.
Σαμπλέ κουλουράκια με κακάο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta