×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σάντουιτς σεμιφρέντο με φέτες του τοστ και σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ


Σάντουιτς σεμιφρέντο με φέτες του τοστ και σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ
Σάντουιτς σεμιφρέντο με φέτες του τοστ και σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ
4
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Σάντουιτς σεμιφρέντο με φέτες του τοστ και σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Για να φτιάξουμε τα σάντουιτς σεμιφρέντο με φέτες του τοστ και σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ θα χρειαστούμε:

  1. Φέτες του τοστ (έτοιμες)
  2. Σεμιφρέντο σοκολάτας αμυγδάλου ΙΟΝ
  3. Για το ντεκόρ: αμύγδαλο καβουρδισμένο χοντροαλεσμένο (προαιρετικά)
Συστατικά
  • Για το σεμιφρέντο με σοκολάτα γάλακτος αμυγδάλου ΙΟΝ θα χρειαστούμε
  • 100 γρ κρόκους αυγών (ή οι κρόκοι από 5 τεμάχια αυγά)
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 125 γρ νερό
  • 125 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 150 γρ σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ
  • 50 γρ γάλα
  • 5 γρ φύλλα ζελατίνας
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος 35% ζωική λιπαρά
  • Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
  • 50 γρ αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο χοντροαλεσμένο
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: Λεκάνη, κατσαρόλα, σύρμα, μίξερ, σύρμα του μίξερ, κάδος του μίξερ, ταψάκι, τοστιέρα, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, μαρίζ.
Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε την ζωική κρέμα γάλακτος στο κάδο του μίξερ με το σύρμα και την χτυπάμε σε μισοχτυπημένη σαντιγί. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • 2.Τοποθετούμε 8 φέτες του τοστ στην τοστιέρα και τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα καφεκίτρινο χρώμα. Μόλις βγαίνουν από την τοστιέρα και όσο είναι ακόμα ζεστές κόβουμε με μαχαίρι την κόρα στις άκρες. Στην συνέχεια πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και τοποθετούμε στο γκριλ του φούρνου για 3 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς η ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν πολύ καλά και να στεγνώσουν εντελώς (ιδανικά τις χρησιμοποιούμε την επόμενη ημέρα).
  • 3.Για το σεμιφρέντο με σοκολάτα γάλακτος αμυγδάλου: Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ τους κρόκους των αυγών και την βανιλλίνη και χτυπάμε με το σύρμα έτσι ώστε να διογκωθούν ελαφρώς.
  • 4.Ταυτόχρονα τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και νερό ανακατεύοντας αρχικά με το σύρμα έτσι ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Βράζουμε το σιρόπι για 1 λεπτό περίπου και όπως είναι ζεστό το ρίχνουμε μέσα στους κρόκους (που συνεχίζουν να χτυπιούνται στο μίξερ) σε μορφή fillet (σαν ένα λεπτό κορδόνι) μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • 5.Στην συνέχεια προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα αμυγδάλου γάλακτος (λιωμένη μέσα σε μπεν μαρί), μέσα στο κάδο του μίξερ με τα προηγούμενα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • 6.Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για 10 λεπτά περίπου και τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Ζεσταίνουμε το γάλα και λίγο πριν βράσει, αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τα ενυδατωμένα και καλά στραγγισμένα φύλλα ζελατίνας μέσα στο γάλα. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσουν εντελώς. Προσθέτουμε και αυτό το μίγμα μέσα στο κάδο του μίξερ σε μορφή fillet και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
  • 7.Τέλος εκτός μίξερ προσθέτουμε την μισοχτυπημένη σαντιγί και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά μεταξύ τους. Απλώνουμε επίπεδα το σεμιφρέντο σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στον πάτο του σε πάχος 2 cm περίπου και τοποθετούμε για 3 – 4 ώρες στην κατάψυξη.
  • 8.Για την σύνθεση του γλυκού: Κόβουμε το παγωμένο σεμιφρέντο σε σχήμα όπως αυτό από τις φέτες του τοστ και φτιάχνουμε σάντουιτς. Κόβουμε στην μέση τα σάντουιτς έτσι ώστε να δημιουργηθούν 2 παραλληλόγραμμα σχήματα (ή μεριδοποιούμε κατά βούληση).
  • 9.Για το ντεκόρ: Καβουρδίζουμε αμύγδαλο φιλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 10 – 15 λεπτά περίπου.
  • 10.Για την παρουσίαση: Σερβίρουμε σε σκεύος κατά βούληση συνοδεύοντας τα σάντουιτς σεμιφρέντο με φέτες του τοστ και σοκολάτα γάλακτος αμυγδάλου ΙΟΝ με χοντροαλεσμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ και φρούτα της αρεσκείας μας.
Σάντουιτς σεμιφρέντο με φέτες του τοστ και σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta