Σαρλότ με Μους Φυστικοβούτυρο

15
250'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τούρτες & πάστες, Παγωμένα & Δροσερά
Συστατικά : μπισκότα σαβαγιάρ, φιστικοβούτυρο, άχνη ζάχαρη, βανιλλίνη, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κρέμα γάλακτος, κρέμα τυριού
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Σαρλότ με Μους Φυστικοβούτυρο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την μους φιστικοβούτυρο
- 115 gr. τυρί κρέμα
- 120 gr. φιστικοβούτυρο
- 160 ml. κρέμα γάλακτος
- 60 gr. ζάχαρη άχνη
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- Επιπλέον
- 15 μπισκότα σαβαγιάρ
- 100 gr. κουβερτούρα ΙΟΝ
- 50 ml. κρέμα γάλακτος
- Για την επικάλυψη
- Κακάο ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
- 2.Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα, την άχνη, την βανίλια και το φιστικοβούτυρο.
- 3.Ενσωματώνουμε την σαντιγί στο μείγμα φιστικοβούτυρου με σπάτουλα και αφήνουμε την μους στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την βάση.
- 4.Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την τοποθετούμε σε ένα γυάλινο μπολ.
- 5.Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
- 6.Για να στήσουμε την σαρλότ χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι, βουτάμε τη άκρη του κάθε σαβαγιάρ μέχρι την μέση στην λιωμένη κουβερτούρα και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο.
- 7.Στρώνουμε την βάση με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, καλύπτουμε με την μους φιστικοβούτυρο.
- 8.Αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες και πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.
- 9.Tips: – Μπορούμε να φτιάξουμε χρησιμοποιήσουμε και λευκή σοκολάτα αντί για κουβερτούρα.
Σαρλότ με Μους Φυστικοβούτυρο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή