Scones Σοκολάτας

10
40'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Scones Σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 125 gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 20 gr. κακάο ΙΟΝ
- 50 gr. βούτυρο
- 75 ml. γάλα φρέσκο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα για το άλειμμα
- 50 gr. κουβερτούρα ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Σε ένα λεκανάκι τρίβουμε το παγωμένο βούτυρο με το αλεύρι να γίνουν σαν ψίχουλα, προσθέτουμε την ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και το κρύο γάλα.
- 2.Ζυμώνουμε ελαφρά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- 3.Απλώνουμε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και την πιέζουμε με την παλάμη μας να ανοίξει σε χοντρό φύλλο, περίπου 1,5 εκατοστά.
- 4.Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι την ζύμη, σε 8 τρίγωνα – scones.
- 5.Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 175 C για περίπου 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
- 6.Λιώνουμε την κουβερτούρα και περιχύνουμε τα scones.
- 7.Τα scones είναι ιδανικά για πρωινό με μαρμελάδα, βούτυρο, τυρί κρέμα, γιαούρτι ή σαντιγί .
- 8.Tips: – Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στα scones κομματάκια σοκολάτας. – Τα scones μπορούν να φτιαχτούν και με αλεύρι ολικής απλά ίσως χρειαστεί περισσότερο γάλα.
Nutrition Info
- 120,7 Ενέργεια kcal
- 6,3 Λιπαρά g
- 3,9 Κορεσμένα λιπαρά g
- 13,8 Υδατάνθρακες g
- 3,3 Συνολικά σάκχαρα g
- 2,1 Πρωτεΐνες g
- 0,4 Φυτικές ίνες g
- 0,1 Νάτριο g
- 0,2 Αλάτι g
Scones Σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή