×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σεμιφρέντο με λευκή κουβερτούρα και σοκοφρέτα ΙΟΝ


Σεμιφρέντο με λευκή κουβερτούρα και σοκοφρέτα ΙΟΝ
Σεμιφρέντο με λευκή κουβερτούρα και σοκοφρέτα ΙΟΝ
6-8
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Σεμιφρέντο με λευκή κουβερτούρα και σοκοφρέτα ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Για να φτιάξουμε το σεμιφρέντο με λευκή κουβερτούρα και σοκοφρέτα ΙΟΝ θα χρειαστούμε:

  1. 4 τεμάχια σοκοφρέτα ΙΟΝ
  2. Σεμιφρέντο λευκής κουβερτούρας ΙΟΝ
  3. Για το ντεκόρ: Σοκοφρέτα και κακάο ΙΟΝ (προαιρετικά)
Συστατικά
  • Για το σεμιφρέντο με λευκή σοκολάτα ΙΟΝ θα χρειαστούμε
  • 100 γρ κρόκους αυγών (ή οι κρόκοι από 5 τεμάχια αυγά)
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 125 γρ νερό
  • 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 150 γρ λευκή σοκολάτα ΙΟΝ
  • 50 γρ γάλα
  • 5 γρ φύλλα ζελατίνας
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος 35% ζωική λιπαρά
  • Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
  • 1 τεμάχιο σοκοφρέτα ΙΟΝ
  • 50 γρ κακάο ΙΟΝ (προαιρετικά)
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: Λεκάνη, κατσαρόλα, σύρμα, μίξερ, σύρμα του μίξερ, κάδος του μίξερ, ταψάκι, μαρίζ, τσέρκια για πάστες τις αρεσκείας μας ή ποτήρια.
Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε την ζωική κρέμα γάλακτος στο κάδο του μίξερ με το σύρμα και την χτυπάμε σε μισοχτυπημένη σαντιγί. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • 2.Για το σεμιφρέντο με λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ: Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ τους κρόκους των αυγών και την βανιλλίνη και χτυπάμε με το σύρμα έτσι ώστε να διογκωθούν ελαφρώς.
  • 3.Ταυτόχρονα τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και νερό ανακατεύοντας αρχικά με το σύρμα έτσι ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Βράζουμε το σιρόπι για 1 λεπτό περίπου και όπως είναι ζεστό το ρίχνουμε μέσα στους κρόκους (που συνεχίζουν να χτυπιούνται στο μίξερ) σε μορφή fillet (σαν ένα λεπτό κορδόνι) μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • 4.Στην συνέχεια προσθέτουμε την λιωμένη λευκή σοκολάτα (λιωμένη μέσα σε μπεν μαρί), μέσα στο κάδο του μίξερ με τα προηγούμενα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • 5.Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για 10 λεπτά περίπου και τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Ζεσταίνουμε το γάλα και λίγο πριν βράσει, αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τα ενυδατωμένα και καλά στραγγισμένα φύλλα ζελατίνας μέσα στο γάλα. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσουν εντελώς. Προσθέτουμε και αυτό το μίγμα μέσα στο κάδο του μίξερ σε μορφή fillet και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
  • 6.Τέλος εκτός μίξερ προσθέτουμε την μισοχτυπημένη σαντιγί και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • 7.Για την σύνθεση του γλυκού: Τοποθετούμε σε τσέρκια της αρεσκείας μας σαν βάση τις σοκοφρέτες ΙΟΝ σπασμένες ακανόνιστα και προσθέτουμε από πάνω το σεμιφρέντο με λευκή σοκολάτα ΙΟΝ. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 – 4 ώρες περίπου. Εναλλακτικά αν θέλουμε βάζουμε τις σπασμένες σοκοφρέτες ΙΟΝ σε ποτήρι και συμπληρώνουμε με σεμιφρέντο λευκής σοκολάτας ΙΟΝ.
  • 8.Για το ντεκόρ: Λίγο πριν να το σερβίρουμε παγωμένο όπως είναι σπάμε στην επιφάνεια σοκοφρέτες ΙΟΝ ακανόνιστα και συνοδευτικά προαιρετικά πασπαλίζουμε με κακάο ΙΟΝ. Σερβίρουμε άμεσα.
Σεμιφρέντο με λευκή κουβερτούρα και σοκοφρέτα ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta