×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με γκανάς μαύρης σοκολάτας


Σιμιγδαλένιος χαλβάς με γκανάς μαύρης σοκολάτας
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με γκανάς μαύρης σοκολάτας
60'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με γκανάς μαύρης σοκολάτας

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Ο παραδοσιακός και αγαπημένος μας σιμιγδαλένιος χαλβάς εμπλουτίζεται με μια γκανάς κλασικής κουβερτούρας ΙΟΝ που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της μαύρης σοκολάτας!

Συστατικά
Για ένα τσέρκι διαμέτρου 16 εκ. και ύψους 8 εκ.
  • Για τον χαλβά:
  • 150 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 300 γρ σιμιγδάλι χοντρό
  • 450 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 600 μλ νερό
  • Για την γκανάς:
  • 150 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • 130 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 35 γρ βούτυρο ανάλατο
  • Sprinkles, ξύσμα σοκολάτας ή τρούφα ΙΟΝ
Μέθοδος

Για τον χαλβά:

  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό να πάρουν βράση.
  2. Παράλληλα, σε μια δεύτερη κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο.
  3. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε για μερικά λεπτά, ώσπου να πάρει χρώμα.
  4. Στο μεταξύ, το σιρόπι μας θα είναι έτοιμο. Μόλις η ζάχαρη έχει λιώσει, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, με πολλή προσοχή, φορώντας γάντια για να προστατευτούμε.
  5. Ανακατεύουμε με ταχύτητα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ώσπου να απορροφηθούν τα υγρά και ο χαλβάς μας να πήξει.
  6. Μεταφέρουμε τον χαλβά στο τσέρκι και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  7. Τοποθετούμε τον χαλβά στο ψυγείο να πήξει.

Για την γκανάς:

  1. Τοποθετούμε τη σοκολάτα, τεμαχισμένη, σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα και το βούτυρο.
  3. Μόλις πάρουν βράση και το βούτυρο έχει λιώσει εντελώς, χύνουμε το μείγμα πάνω στη σοκολάτα.
  4. Περιμένουμε 4-5 λεπτά και έπειτα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, με αργές κυκλικές κινήσεις, ώσπου να έχουμε μια λεία γκανάς.
  5. Μόλις η γκανάς κρυώσει, την τοποθετούμε για λίγη ώρα στο ψυγείο, ώσπου να πήξει τόσο που να μπορούμε να της δώσουμε σχήμα με το κορνέ.
  6. Γεμίζουμε ένα κορνέ με μύτη τύπου ανοιχτό αστέρι με την γκανάς και διακοσμούμε την επιφάνεια του χαλβά.
  7. Πασπαλίζουμε με sprinkles, ξύσμα σοκολάτας ΙΟΝ ή τρούφα ΙΟΝ.
  8. Φυλάμε τον χαλβά στο ψυγείο, σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς, για 1 βδομάδα.

Tip

Μπορούμε να προσθέσουμε σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ στον χαλβά για να δώσουμε μια έξτρα σοκολατένια πινελιά! Απλώς ανακατέψτε τις σταγόνες μέσα στον χαλβά μόλις κρυώσει λίγο και έπειτα μεταφέρετέ τον στο τσέρκι ή τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε.

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με γκανάς μαύρης σοκολάτας
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta