Soft Cookies με 3 είδη Σοκολάτας

8
10'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : μαγειρική σόδα, ION Patisserie Κουβερτούρα Γάλακτος, ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, ION Patisserie Λευκή κουβερτούρα, αβγά, αλεύρι, βανίλια, βούτυρο, ζάχαρη, καφέ ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Soft Cookies με 3 είδη Σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 μεσαίο αυγό
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια
- 1/2 κ.γ σόδα μαγειρική
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τις 2 ζάχαρες κι ανακατεύουμε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά. Έπειτα προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα κι εντωμεταξύ, ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες.
- 2.Αμέσως μετά, σταματάμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, τη βανίλια και τις σοκολάτες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μεσαία ταχύτητα για ακόμα 1 λεπτό μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι.
- 3.Τέλος τυλίγουμε το ζυμάρι μας σε μια μεμβράνη και αφού το καλύψουμε καλά το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον. Αφού παγώσει το ζυμάρι μας φτιάχνουμε μπάλες cookies των 70 γραμμαρίων περίπου πιέζοντας τα ελαφρώς στην μέση και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας μεγάλα κενά μεταξύ τους γιατί στο ψήσιμο απλώνουν πολύ.
- 4.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά ακριβώς και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Soft Cookies με 3 είδη Σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή