Σοκολατάκια με Αλατισμένη Καραμέλα και Κακάο

20-25
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σοκολατάκια με Αλατισμένη Καραμέλα και Κακάο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 400 γρ. κουβερτούρα 72% ΙΟΝ
- 150 ml. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. βούτυρο
- Για την καραμέλα
- 80 γρ. λευκή ζάχαρη
- 100 ml. κρέμα γάλακτος
- 30 γρ. βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας νερό
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
- Επιπλέον για την επικάλυψη
- Κακάο ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την τοποθετούμε σ΄ένα μπoλ μαζί με το βούτυρο.
- 2.Bάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια δυνατή βράση και περιχύνουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
- 3.Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μέτρια φωτιά και βράζουμε.
- 4.Μόλις αρχίζει η καραμέλα να παίρνει σκούρο χρώμα αποσύρουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να έχουμε μια βελούδινη, ρευστή καραμέλα.
- 5.Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, μόλις κρυώσει εντελώς προσθέτουμε το αλάτι. Ανακατεύουμε την κουβερτούρα και την καραμέλα και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το μείγμα.
- 6.Πλάθουμε σοκολατάκια και πασπαλίζουμε με το κακάο, διατηρούνται σε δροσερό σημείο.
- 7.Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε 20 ml. ουίσκι ή κονιάκ
Σοκολατάκια με Αλατισμένη Καραμέλα και Κακάο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή