Σοκολατάκια με δαμάσκηνα, αμύγδαλα και σοκολάτα μαύρη

20
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σοκολατάκια με δαμάσκηνα, αμύγδαλα και σοκολάτα μαύρη

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
Nutrition Info
- 146,5 Ενέργεια kcal
- 7,6 Λιπαρά g
- 3,4 Κορεσμένα λιπαρά g
- 18,8 Υδατάνθρακες g
- 13,4 Συνολικά σάκχαρα g
- 2,1 Πρωτεΐνες g
- 1,5 Φυτικές ίνες g
- 0,0 Νάτριο g
- 0,0 Αλάτι g
Μέθοδος
- 1.Κόβουμε τα δαμάσκηνα στην μέση (εγκάρσια αλλά όχι εντελώς) και τα γεμίζουμε με δύο αμύγδαλα μαύρα ολόκληρα.
- 2.Τοποθετούμε την μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη μέσα σε μια λεκάνη και στο μπεν-μαρί μέχρι να λιώσει και να γίνει χλιαρή ελαφρώς. Στην συνέχεια ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να κρυώσει αλλά να παραμένει ρευστή.
- 3.Κλείνουμε τα δαμάσκηνα έτσι ώστε να καλυφθούν τα αμύγδαλα πλήρως.
- 4.Ρίχνουμε κάθε ένα γεμισμένο δαμάσκηνο με τα αμύγδαλα μέσα στην ρευστή κρύα σοκολάτα. Mε ένα πιρούνι βγάζουμε το σοκολατάκι και αφαιρούμε την επιπλέον σοκολάτα ακουμπώντας το στο χείλος της λεκάνης. Τοποθετούμε άμεσα στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
- 5.Τέλος σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Σοκολατάκια με δαμάσκηνα, αμύγδαλα και σοκολάτα μαύρη
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή