Σοκολατάκια με γέμιση ΙON Nucrema

21
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Εύκολα & απλά, Κεράσματα
Συστατικά : ION Nucrema, ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Σοκολατάκια με γέμιση ΙON Nucrema

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
Μέθοδος
- 1.Λιώνουμε την σοκολάτα και μετράμε με το θερμόμετρο την θερμοκρασία να είναι στους 45 βαθμούς.
- 2.Καθαρίζουμε τον πάγκο εργασίας και ρίχνουμε την σοκολάτα μας κρατώντας το 10% στο μπολ.
- 3.Με μία σπάτουλα και μία χούφτα αρχίζουμε να ανοίγουμε και να μαζεύουμε την σοκολάτα έτσι ώστε να την κρυώσουμε και να την φέρουμε στους 27 βαθμούς Κελσίου.
- 4.Μόλις η σοκολάτα μας έρθει στους 27 βαθμούς την επιστρέφουμε στο μπολ.
- 5.Αρχίζουμε να ανακατεύουμε την ζεστή σοκολάτα που είχαμε αφήσει μέσα στο μπολ με αυτήν που έχουμε κρυώσει στον πάγκο εργασίας και μετράμε με το θερμόμετρο μας ώστε η σοκολάτα μας πλέον να είναι στους 31 βαθμούς.
- 6.Μόλις έχουμε την θερμοκρασία γεμίζουμε την φόρμα μας και μετά αναποδογυρίζουμε ώστε να φύγει όλη η σοκολάτα που περισσεύει. Χτυπάμε μια φορά την φόρμα πάνω στον πάγκο, με μία σπάτουλα μαζεύουμε ότι σοκολάτα περισσεύει πάνω στήν φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να σταθεροποιηθούν τα κελύφη για 10 λεπτά.
- 7.Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε την ΙΟΝ Nucrema και γεμίζουμε τα σοκολάτακια μας φροντίζοντας να αφήσουμε χώρο για την τελευταία στρώση με κουβερτούρα.
- 8.Καλύπτουμε τα σοκολάτακια μας με με την λιώμενη κουβερτούρα. Μαζεύουμε με μιά σπάτουλα ό,τι σοκολάτα περισσεύει και αφήνουμε τα σοκολατάκια μας να κρυώσουν τουλάχιστον για 12 ώρες.
- 9.Η διαδικασία που ακολουθήσαμε λέγεται στρώσιμο σοκολάτας κι αυτή η διαδικασία θα μας δώσει όμορφα γυαλιστερά σοκολατάκια. Eάν δεν ακολουθούσαμε αυτή την διαδικασία τα σοκολατάκια μας θα ήταν θαμπά με άσπρα στίγματα.
Σοκολατάκια με γέμιση ΙON Nucrema
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή