×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατάκια με μάρτσιπαν, κομματάκια κάστανο και κουβερτούρας ΙΟΝ


Σοκολατάκια με μάρτσιπαν, κομματάκια κάστανο και κουβερτούρας ΙΟΝ
Σοκολατάκια με μάρτσιπαν, κομματάκια κάστανο και κουβερτούρας ΙΟΝ
20
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κεράσματα
Σχετικά με το Σεφ : Μιχάλης Σαράβας

Σοκολατάκια με μάρτσιπαν, κομματάκια κάστανο και κουβερτούρας ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για το μάρτσιπαν θα χρειαστούμε
  • 250 γρ αμύγδαλο άσπρο σε πούδρα
  • 250 γρ ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ νερό
  • Για τα κάστανα θα χρειαστούμε
  • 200 γρ κάστανα βρασμένα ψιλοκομμένα
  • Για την μαύρη σοκολάτα θα χρειαστούμε
  • 150 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ ψιλοκομμένη (για την γέμιση)
  • 400 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ (για την επικάλυψη)
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, λεκάνη, πολυκόφτη, ριζόχαρτο, πλάστη, θερμόμετρο για τρόφιμα.
Μέθοδος
  • 1.Βράζουμε τα κάστανα μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά και τα καθαρίζουμε. Τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι.
  • 2.Ψιλοκόβουμε τα 150 γρ μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ της γέμισης.
  • 3.Τοποθετούμε το αμύγδαλο άσπρο σε πούδρα, την ζάχαρη άχνη και το νερό μέσα στον πολυκόφτη και τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής μάζα. Τοποθετούμε το μάρτσιπαν (αμυγδαλόπαστα) μέσα στην λεκάνη. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα βρασμένα κάστανα και την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθούν πολύ καλά μεταξύ τους όλα τα υλικά.
  • 4.Ανοίγουμε το μάρτσιπαν (αμυγδαλόπαστα) με τον πλάστη πάνω σε ένα ριζόχαρτο προσθέτοντας λίγο ζάχαρη άχνη στην επιφάνεια για να μην κολλάει. Το πάχος πρέπει να είναι περίπου 2 cm περίπου. Κόβουμε σε τετράγωνα σχήματα και τοποθετούμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  • 5.Για την επικάλυψη : Κόβουμε τη μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια και τοποθετούμε σε μπεν-μαρί ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
  • 6.Μόλις φτάσει περίπου τους 40 C (να είναι δηλαδή λίγο πιο ζεστή από το δάχτυλο του χεριού), αποσύρουμε από τη φωτιά το μπεν-μαρί και ανακατεύουμε με την κουτάλα συνεχώς μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στους 29 C (ή να τη δοκιμάσουμε στα χείλη και να αισθανθούμε ότι η σοκολάτα μας είναι κρύα αλλά ρευστή). Για μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις των θερμοκρασιών, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα θερμόμετρο για τρόφιμα.
  • 7.Με ένα πιρούνι βουτάμε τα τετράγωνα μάρτσιπαν με κάστανο και μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ έτσι ώστε να επικαλυφθούν πλήρως. Τοποθετούμε σε ριζόχαρτο και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ εντελώς.
  • 8.Σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Σοκολατάκια με μάρτσιπαν, κομματάκια κάστανο και κουβερτούρας ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta