×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατάκια με πουρέ κάστανο, ION Patisserie λευκή κουβερτούρα και ION Patisserie Fondue Σοκολάτας


Σοκολατάκια με πουρέ κάστανο, ION Patisserie λευκή κουβερτούρα και ION Patisserie Fondue Σοκολάτας
Σοκολατάκια με πουρέ κάστανο, ION Patisserie λευκή κουβερτούρα και ION Patisserie Fondue Σοκολάτας
25-30
60'
Χρόνος εκτέλεσης
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Σοκολατάκια με πουρέ κάστανο, ION Patisserie λευκή κουβερτούρα και ION Patisserie Fondue Σοκολάτας

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 500 γρ κάστανα (βρασμένα και καθαρισμένα)
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά
  • 50 γρ βούτυρο
  • 40 γρ πότο (μαύρο ρούμι)
  • Για το ντεκόρ
  • 100 γρ ION Patisserie Λευκή κουβερτούρα
  • 100 γρ ION Patisserie Fondue Σοκολάτας
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, λεκάνη, μαρίζ, θερμόμετρο για τρόφιμα, μεμβράνη, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Μέθοδος
  • 1.Χαράζουμε τα κάστανα με ένα μαχαιράκι σε σχήμα σταυρού.
  • 2.Τοποθετούμε τα κάστανα σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά πολύ καλά.
  • 3.Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και στραγγίζουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε την φλούδα με ένα μαχαίρι. Τα κόβουμε με το μαχαίρι και καθαρίζουμε εσωτερικά επίσης τον καρπό από την εσωτερική φλούδα.
  • 4.Τοποθετούμε τα κομμένα κάστανα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν πουρές. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα στην μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το ποτό και χτυπάμε για 2 λεπτά επιπλέον. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο (περίπου 2 λεπτά) μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • 5.Τοποθετούμε τον πουρέ κάστανο σε λεκάνη και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
  • 6.Στην συνέχεια πλάθουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας τεμάχια των 30 γρ περίπου και τοποθετούμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί στον πάτο του. Τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • 7.Για το ντεκόρ για το ION Patisserie Fondue Σοκολάτας: Αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία. Τοποθετούμε το fondue chocolate όπως είναι με την συσκευασία στο φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 3-4 λεπτά έτσι ώστε να μαλακώσει και να είναι ρευστό. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και είναι έτοιμο προς χρήση.
  • 8.Για το ντεκόρ για την ION Patisserie Λευκή κουβερτούρα: Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Αφαιρούμε την λιωμένη λευκή κουβερτούρα από το μπεν-μαρί και ανακατεύουμε με την μαρίζ συνεχόμενα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στους 30 C (μετράμε την θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο για τρόφιμα).
  • 9.Βουτάμε τα σοκολατάκια κάστανο μέσα στο ρευστό fondue ή στην λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ ή κάνουμε ακανόνιστα γραμμές.
  • 10.Σερβίρουμε σε πιάτο ή πιατέλα της αρεσκείας μας.
Σοκολατάκια με πουρέ κάστανο, ION Patisserie λευκή κουβερτούρα και ION Patisserie Fondue Σοκολάτας
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta