Σοκολατάκια νηστίσιμα με μαύρη σοκολάτα, αμυγδαλόπαστα και blueberry

15
45'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Σοκολάτα αγάπη μου, Κεράσματα
Συστατικά : πορτοκάλι, αμύγδαλα, άχνη ζάχαρη, ΙΟΝ Κουβερτούρα 72% κακάο, κρυσταλλική ζάχαρη, λεμόνι, μπλούμπερυ
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Σοκολατάκια νηστίσιμα με μαύρη σοκολάτα, αμυγδαλόπαστα και blueberry

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 100 γρ αμύγδαλα άσπρα ανάλατα
- 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ blueberry
- 300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ΙΟΝ
- Λίγη ζάχαρη άχνη
- Προαιρετικά ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, λεκάνη, κουτάλα, πιρούνι, αντικολλητικό χαρτί.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε μέσα σε ένα πολυκόφτη τα άσπρα αμύγδαλα και τη κρυσταλλική ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα (αμυγδαλόπαστα).
- 2.Πλάθουμε την αμυγδαλόπαστα σε μπαλάκια βάζοντας στα χέρια λίγη ζάχαρη άχνη για να μην κολλάει. Πατάμε τα μπαλάκια με το χέρι για να ανοίξουν επίπεδα και τοποθετούμε στο κέντρο από 1 τεμάχιο blueberry. Ξανακλείνουμε την αμυγδαλόπαστα σε μπαλάκι ή σε όποιο άλλο σχήμα της αρεσκείας μας.
- 3.Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα μέσα σε μια λεκάνη και τη τοποθετούμε σε μπεν-μαρί μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε τη λεκάνη από το μπεν-μαρί και με μια καθαρή κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η λιωμένη σοκολάτα να κρυώσει (θερμοκρασία με θερμόμετρο 30 C ) αλλά να παραμείνει ρευστή.
- 4.Βουτάμε ένα-ένα τα σοκολατάκια από αμυγδαλόπαστα μέσα στη ρευστή κρύα σοκολάτα και με ένα πιρούνι τα αποσύρουμε τοποθετώντας τα πάνω σε αντικολλητικό χάρτί.
- 5.Λίγο πριν να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα στην επιφάνεια από το κάθε σοκολατάκι προσθέτουμε λίγο ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι.
Σοκολατάκια νηστίσιμα με μαύρη σοκολάτα, αμυγδαλόπαστα και blueberry
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή