Σοκολατένια μπανόφι σε ποτήρι

6-10
45'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Σοκολάτα αγάπη μου
Συστατικά : μπισκότα πτι μπερ, άχνη ζάχαρη, βούτυρο, ζαχαρούχο γάλα, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κρέμα γάλακτος, μπανάνα
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
12 Νοεμβρίου, 2021
Σοκολατένια μπανόφι σε ποτήρι

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Σοκολάτα, μπανάνα, καραμέλα: τα υλικά από τα οποία φτιάχνονται τα όνειρα!
Tip: Σερβίρετε τα μπανόφι σε σφηνοπότηρα για το πιο πρωτότυπο κέρασμα σε ένα πάρτι!
Συστατικά
Για τη βάση
- 120 γρ μπισκότα με κακάο τύπου petit beurre (ή ό,τι άλλο σας αρέσει)
- 60-70 γρ βούτυρο ανάλατο
- 1 ζαχαρούχο γάλα σε κονσέρβα των 400 γρ
- 50 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
- 200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 20 γρ ζάχαρη άχνη
- Μπανάνες, μετρίως ώριμες
- λίγο ξύσμα κουβερτούρας
Μέθοδος
Για τη βάση:
- Στον πολυκόφτη, χτυπάμε τα μπισκότα ώσπου να γίνουν σκόνη.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα ώσπου το μείγμα να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.
- Επιλέγουμε τα σκεύη όπου θα σερβίρουμε (ποτήρια, μπολ, βαζάκια κ.ο.κ.) και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα σε κάθε ένα από αυτά.
Για τη σοκολατένια καραμέλα:
- Βάζουμε την κονσέρβα σε ένα κατσαρολάκι, αφού αφαιρέσουμε την ετικέτα και τη σκεπάζουμε με νερό.
- Βράζουμε για 3 ώρες. Το νερό πρέπει να κοχλάζει και η κονσέρβα να μένει σκεπασμένη με νερό – αν χρειαστεί, στην πορεία προσθέτουμε κι άλλο.
- Βγάζουμε την κονσέρβα από την κατσαρόλα και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά προτού την ανοίξουμε.
- Αδειάζουμε την καραμέλα από την κονσέρβα μέσα σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Ανακατεύουμε συνεχώς, για να μην κολλήσει στον πάτο.
- Προσθέτουμε την κουβερτούρα, τεμαχισμένη, και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει και να έχουμε μια λεία, σοκολατένια καραμέλα.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα σκεύη όπου θα σερβίρουμε το μπανόφι.
- Τοποθετούμε τα σκεύη στο ψυγείο.
Για τη σαντιγί και το σερβίρισμα:
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την κρέμα, που πρέπει να είναι κρύα, κατευθείαν από το ψυγείο.
- Όταν αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε μέσα την άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να έχουμε μια σχετικά σφιχτή σαντιγί.
- Φυλάμε τη σαντιγί στο ψυγείο ώσπου να έρθει η ώρα να σερβίρουμε. Ιδανικά, χτυπάμε τη σαντιγί έως και 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.
- Βγάζουμε τα σκεύη από το ψυγείο, κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τοποθετούμε μερικές σε κάθε ποτηράκι.
- Γαρνίρουμε με σαντιγί και λίγο ξύσμα κουβερτούρας και σερβίρουμε.
Σοκολατένια μπανόφι σε ποτήρι
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή