×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατένια γλειφιτζούρια με μήλο!


Σοκολατένια γλειφιτζούρια με μήλο!
Σοκολατένια γλειφιτζούρια με μήλο!
5-6
240'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κεράσματα
Σχετικά με το Σεφ : Aριάδνη Πούλιου

Σοκολατένια γλειφιτζούρια με μήλο!

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 1 μεγάλο κόκκινο μήλο
  • 200 γρ ΙΟΝ patisserie cover cream κακάο
  • 200 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
Μέθοδος
  • 1.Κόβουμε το μήλο ακρίβως στη μέση και μετά απο έξω προς τα μέσα σε φέτες. Το μικρό κομμάτι και απο τις δυο ακριανές πλευρές δεν θα το χρησιμοποιήσουμε.
  • 2.Στην κάτω μεριά στο κέντρο καρφώνουμε ένα ξυλάκι παγωτού.
  • 3.Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με τη μέθοδο του μπεν μαρί.
  • 4.Παίρνουμε μια συσκευασία ΙΟΝ patisserie cover cream κακάο και την τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων στους 450 για 1- 2 λεπτά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • 5.Στρώνουμε μια λαδόκολα πάνω σε ένα ταψάκι.
  • 6.Βουτάμε τα μήλα μας τα μισά μέσα στη λευκή σοκολάτα και τα υπόλοιπα στη ΙΟΝ patisserie cover cream.Τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα.
  • 7.Σε δυο μικρές σακούλες ζαχαροπλαστικής βάζουμε 3 κ.σ στη μια λευκή σοκολάτα και στην άλλη σακούλα ΙΟΝ patisserie cover cream. Κόβουμε ελάχιστα την άκρη και πάμε στα μήλα μας στα σοκολατένια, κάνουμε κύκλους από μέσα προς τα έξω. Ο πρώτος κύκλος είναι μικρός, ο επόμενος μεγαλύτερος και συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε στην άκρη του μήλου. Κανουμε την ίδια διαδικασία και στα άσπρα μήλα με τη μαύρη σοκολάτα. Μετα με μια οδοντογλυφίδα τραβάμε γραμμές απο το κέντρο προς τα εξω.
  • 8.Βάζουμε τα γλειφιτζούρια μας στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Σοκολατένια γλειφιτζούρια με μήλο!
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta