Σοκολατένια κινόα για πρωινό

2-4
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κινόα, μπανάνα, μύρτιλο, σιρόπι σφενδάμου, σμέουρα, γάλα αμυγδάλου
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
5 Ιουλίου, 2021
Σοκολατένια κινόα για πρωινό

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Ένα εύκολο και πολύ υγιεινό και δυναμωτικό σοκολατένιο πρωινό γεμάτο με υπερτροφές και πρωτεΐνη! Η συνταγή είναι κατάλληλη για vegans και άτομα που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη ή/και λακτόζη.
Συστατικά
- 300 γρ κινόα
- 500 μλ γάλα αμυγδάλου ή και περισσότερο
- 1-2 κτσ κακάο ΙΟΝ (ή και περισσότερο, αν θέλουμε)
- 100 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ κλασική
- Σιρόπι σφενδάμου, όσο θέλουμε, για το σερβίρισμα
- Σμέουρα, μύρτιλα και μπανάνα, για το σερβίρισμα
Μέθοδος
- Σε ένα σουρωτήρι, ξεπλένουμε καλά την κινόα.
- Μεταφέρουμε την κινόα σε μια κατσαρόλα και την καβουρδίζουμε.
- Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε, ώσπου να απορροφηθεί, περίπου για 20 λεπτά, αναλόγως και πόσο ρευστό ή πηχτό θέλουμε το μείγμα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά το κακάο μέσα στην κινόα.
- Σερβίρουμε την κινόα ζεστή, κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου. Στο σερβίρισμα, γαρνίρουμε με σιρόπι σφενδάμου, κομμάτια κουβερτούρας ΙΟΝ και φρέσκα φρούτα.
- Η κινόα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2-3 μέρες, σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.
TIP:
Εάν δεν ακολουθούμε διατροφή vegan ή lactose free, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα αμυγδάλου με πλήρες γάλα, το σιρόπι σφενδάμου με μέλι και την κλασική κουβερτούρα με γάλακτος, αν το προτιμάμε.
Σοκολατένια κινόα για πρωινό
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή