Σοκολατένια κρέμα καραμελέ (Φλαν)

60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σοκολατένια κρέμα καραμελέ (Φλαν)

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την κρέμα
- 200 ml. γάλα εβαπορέ
- 250 ml. γάλα φρέσκο
- 250 gr. ζαχαρούχο γάλα
- 2 μεγάλα αβγά
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο ΙΟΝ
- 1½ κουταλάκια του γλυκού υγρή βανίλια
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Για την καραμέλα
- 180 gr. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
Μέθοδος
- 1.Ετοιμάζουμε την καραμέλα, σε αντικολλητικό τηγάνι όπου ρίχνουμε την ζάχαρη και την καραμελώνουμε σε μέτρια φωτιά.
- 2.Μοιράζουμε την καραμέλα σε 8 κεραμικά ή μεταλλικά μπολ, κατάλληλα για φούρνο.
- 3.Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της κρέμας και αναδεύουμε για 1-2 λεπτά.
- 4.Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, το οποίο γεμίζουμε μέχρι την μέση με χλιαρό νερό.
- 5.Ψήνουμε για 40 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο, στις αντιστάσεις στους 175 C.
- 6.Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε, η κρέμα τρώγεται ζεστή και κρύα.
- 7.Tips: – Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στην κρέμα ξύσμα πορτοκαλιού ή κανέλα. – Μπορείτε να ψήσετε το γλυκό σε φόρμα για 60 λεπτά.
Σοκολατένια κρέμα καραμελέ (Φλαν)
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή