Σοκολατένια μους με κακάο ΙΟΝ και γλυκοπατάτα

45'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
26 Απριλίου, 2021
Σοκολατένια μους με κακάο ΙΟΝ και γλυκοπατάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Κι όμως, δεν χρειάζεται όλες οι σοκολατένιες παρασκευές μας να περιέχουν γαλακτοκομικά! Ένα υλικό που δεν φανταζόσασταν ότι θα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μια σοκολατένια μους είναι, λοιπόν, η γλυκοπατάτα! Μια πολύ εύκολη συνταγή, κατάλληλη για vegans και άτομα με αλλεργία/δυσανεξία στη λακτόζη και τη γλουτένη.
Συστατικά
- 500 γρ καθαρισμένη γλυκοπατάτα, τεμαχισμένη
- 10 απύρηνοι χουρμάδες, πολύ μαλακοί ή μουσκεμένοι και στραγγισμένοι
- 40 γρ κακάο ΙΟΝ
- 1-2 κτσ σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης (προαιρετικά)
- 250 μλ γάλα καρύδας
- ½ κτγ κανέλα σε σκόνη
Μέθοδος
- Βράζουμε τη γλυκοπατάτα σε ένα κατσαρολάκι, τόσο ώστε να τρυπιέται εύκολα με ένα πιρούνι.
- Στραγγίζουμε και αφήνουμε τη γλυκοπατάτα να κρυώσει καλά.
- Πολτοποιούμε τη γλυκοπατάτα στον πολυκόφτη ή το μπλέντερ, προσθέτοντας και 2-3 κουταλιές από το γάλα καρύδας για να βοηθήσουμε να γίνει πιο λείο το μείγμα.
- Μεταφέρουμε την πολτοποιημένη γλυκοπατάτα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Πολτοποιούμε τους χουρμάδες και τους μεταφέρουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά: κακάο, σιρόπι, το υπόλοιπο γάλα και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη, ώσπου να έχουμε μια λεία μους.
- Μπορούμε να σερβίρουμε τη μους με φρέσκα μύρτιλα ή άλλα φρούτα, γκρανόλα, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα/ζαχαρωμένα φρούτα, λιωμένη κουβερτούρα ΙΟΝ ή σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις διατροφικές μας ανάγκες.
- Σερβίρουμε κατευθείαν ή τοποθετούμε τη μους στο ψυγείο, σε βαζάκια ή δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Σοκολατένια μους με κακάο ΙΟΝ και γλυκοπατάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή