Σοκολατένια παγωτίνια με αμύγδαλο

8
45'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
10 Σεπτεμβρίου, 2021
Σοκολατένια παγωτίνια με αμύγδαλο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Αυτά τα πανεύκολα, πεντανόστιμα και διπλά σοκολατένια παγωτίνια θα σας ανακουφίσουν τις πιο αφόρητα ζεστές μέρες του χρόνου!
Συστατικά
Για τα παγωτίνια:
- 160 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 110 γρ ζαχαρούχο γάλα
- 30 γρ κακάο ΙΟΝ
- 250 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
- 50 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα
Μέθοδος
Για τα παγωτίνια:
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να πήξει.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με το κακάο ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Διπλώνουμε λίγη από την κρέμα μέσα στο μπολ για να το χαλαρώσουμε.
- Διπλώνουμε όλη την κρέμα μέσα στο μπολ.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στις θήκες για παγωτίνια και τις τοποθετούμε για μερικές ώρες στην κατάψυξη.
Για την επικάλυψη:
- Σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα λιώνουμε την κουβερτούρα.
- Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε μέσα στην κουβερτούρα ώστε να καλυφθούν.
- Βυθίζουμε τα παγωτίνια, κατευθείαν από την κατάψυξη, μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα έτσι ώστε να καλυφθούν εντελώς.
- Τοποθετούμε τα παγωτίνια σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε στην κατάψυξη για μερικά λεπτά, ώσπου να παγώσει η επικάλυψη.
Σοκολατένια παγωτίνια με αμύγδαλο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή