Σοκολατένια πανακότα με κακάο και καφέ

6
30'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
14 Μαρτίου, 2022
Σοκολατένια πανακότα με κακάο και καφέ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Ένα εύκολο και δροσιστικό γλυκάκι που είναι αδύνατον να μην αγαπήσετε από την πρώτη κουταλιά!
Συστατικά
- 40 μλ νερό
- 2 κτγ ζελατίνη σε σκόνη
- 250 μλ κρέμα γάλακτος
- 140 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 40 γρ κακάο ΙΟΝ
- 125 μλ γάλα
- 1 κτσ καφές στιγμιαίος
Μέθοδος
- Βάζουμε το νερό σε ένα μπολάκι και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη. Αφήνουμε στην άκρη για 10’.
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα, τη ζάχαρη, το κακάο, το γάλα και τον καφέ να βράσουν.
- Ανακατεύουμε ώσπου να βράσουν και να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί.
- Σουρώνουμε το μείγμα.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτηράκια, μπολ ή ό,τι άλλο σκεύος μας αρέσει.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες ώσπου η πανακότα να πήξει.
- Σερβίρουμε με ξύσμα κλασικής κουβερτούρας ΙΟΝ.
Σοκολατένια πανακότα με κακάο και καφέ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή