Σοκολατένια τάρτα με φιστικοβούτυρο

Φόρμα 35x12cm
120'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Σοκολάτα αγάπη μου
Συστατικά : αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κρέμα γάλακτος, φιστικοβούτυρο, αβγά, αλάτι
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
7 Ιουνίου, 2021
Σοκολατένια τάρτα με φιστικοβούτυρο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Σε ποιον δεν αρέσει ο συνδυασμός σοκολάτας και φιστικοβούτυρου; Στη διπλά σοκολατένια αυτή τάρτα έρχεται να προστεθεί το λαχταριστό φιστικοβούτυρο για έναν εκρηκτικό συνδυασμό!
Συστατικά
Για τη ζύμη:
- 60 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 150 γρ βούτυρο ανάλατο
- 180 γρ αλεύρι μαλακό
- 60 γρ κακάο ΙΟΝ
- 2 γρ αλάτι
- 60 γρ αυγό
- 200 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
- 200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 30-40 γρ φιστικοβούτυρο
Μέθοδος
Για τη ζύμη:
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε στο μίξερ, χτυπώντας ώσπου να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.
- Επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, δουλεύουμε λίγο τη ζύμη με τα χέρια μας και σχηματίζουμε μια μπάλα.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετούμε για 30’ στο ψυγείο.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε πάχος 3 χιλ.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη στη φόρμα μας, την οποία έχουμε βουτυρώσει, και κόβουμε περιμετρικά όση εξέχει.
- Τρυπάμε παντού τη ζύμη με ένα πιρούνι.
- Στρώνουμε τη ζύμη με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε την τάρτα με κεραμικά βαρίδια ή όσπρια.
- Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 15’.
- Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, αφαιρούμε τα βαρίδια και το χαρτί και συνεχίζουμε το ψήσιμο, για άλλα 20’ λεπτά ή όσο χρειάζεται μέχρι να ψηθεί καλά και να σηκώνεται από τη φόρμα με ευκολία.
- Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού τη γεμίσουμε.
Για τη γέμιση:
- Βάζουμε την κουβερτούρα, τεμαχισμένη, σε ένα μπολ.
- Σε ένα κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να πάρει βράση.
- Χύνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.
- Περιμένουμε 4-5 λεπτά και έπειτα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με αργές, κυκλικές κινήσεις, ώσπου να έχουμε μια λεία γκανάς.
- Μόλις η γκανάς κρυώσει λιγάκι, γεμίζουμε την τάρτα.
- Ζεσταίνουμε το φιστικοβούτυρο για μερικά δευτερόλεπτα, ώστε να λιώσει.
- Χύνουμε στάλες από το φιστικοβούτυρο μέσα στην τάρτα, και με μια οδοντογλυφίδα το ανακατεύουμε ώστε να σχηματίσει «νερά».
- Τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Φυλάμε την τάρτα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, στο ψυγείο, για 2-3 μέρες.
Σοκολατένια τάρτα με φιστικοβούτυρο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή