×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατένια τάρτα με λεμονόκρεμα και δεντρολίβανο


Σοκολατένια τάρτα με λεμονόκρεμα και δεντρολίβανο
Σοκολατένια τάρτα με λεμονόκρεμα και δεντρολίβανο
τάρτα διαμέτρου 20cm
270'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 15 Νοεμβρίου, 2021

Σοκολατένια τάρτα με λεμονόκρεμα και δεντρολίβανο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Αυτή η τάρτα είναι για εσάς που αγαπάτε τον συνδυασμό κακάο και λεμονιού – κάτι μας λέει πως είστε αρκετοί!

Συστατικά
Για τη ζύμη:
  • 30 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 75 γρ βούτυρο
  • 80 γρ αλεύρι μαλακό
  • 40 γρ κακάο ΙΟΝ
  • ¼ κτγ αλάτι
  • 30 γρ αυγό
  • 2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο, πολύ ψιλοκομμένο
Για τη λεμονόκρεμα:
  • 4 αυγά
  • 2 κρόκοι
  • 130 γρ λεμόνι φρεσκοστυμμένο
  • ξύσμα από 2 λεμόνια ακέρωτα
  • 260 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 110 γρ βούτυρο ανάλατο, τεμαχισμένο
Μέθοδος

Για τη ζύμη:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο με το φτερό, ώσπου να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε, ώσπου να ενσωματωθεί.
  3. Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, το κακάο ΙΟΝ, το αλάτι και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και τα ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ στο μίξερ και χτυπάμε ώσπου να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
  5. Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο και τη δουλεύουμε λίγο με τα χέρια μας επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, ώστε να σχηματίσουμε μια μπάλα.
  6. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την τοποθετούμε για 30’ στο ψυγείο.
  7. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος 3 χιλ.
  8. Μεταφέρουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα.
  9. Καλύπτουμε τη ζύμη με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε την τάρτα με κεραμικά βαρίδια ή με όσπρια.
  10. Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 15’.
  11. Αφαιρούμε το χαρτί και τα βαρίδια και συνεχίζουμε, ώσπου η ζύμη να ψηθεί εντελώς.
  12. Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει εντελώς προτού ξεφορμάρουμε και γεμίσουμε την τάρτα με τη λεμονόκρεμα.

Για τη λεμονόκρεμα:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και τη μισή ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη, ώσπου να αφρατέψουν.
  2. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λεμόνι, το ξύσμα και την υπόλοιπη ζάχαρη σε μέτρια θερμοκρασία.
  3. Μόλις πάρουν βράση, χύνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη, ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  4. Μεταφέρουμε ξανά όλο το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη, για μερικά λεπτά, ώσπου η κρέμα να πήξει.
  5. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά με τον αυγοδάρτη, ώσπου να λιώσει μέσα στην κρέμα.
  6. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, αλλά την αφήνουμε ξεσκέπαστη να κρυώσει καλά.
  7. Όταν η κρέμα κρυώσει, γεμίζουμε την τάρτα.
  8. Ισιώνουμε με μια σπάτουλα την επιφάνεια και τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες, ώστε η κρέμα να πήξει.
  9. Για το σερβίρισμα, στολίζουμε την τάρτα με φέτες λεμονιού και κορυφές δεντρολίβανου. Μπορούμε επίσης να τη διακοσμήσουμε με ξύσμα από κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ.
  10. Η τάρτα αυτή είναι καλύτερα να φαγωθεί όσο πιο φρέσκια γίνεται. Εάν, όμως, μας περισσέψει, τη φυλάμε στο ψυγείο, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, έως και για 2-3 μέρες.
Σοκολατένια τάρτα με λεμονόκρεμα και δεντρολίβανο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta