Σοκολατένια τάρτα με σαντιγί

16
240'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια
Συστατικά : άχνη ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, γάλα, ζελατίνη, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Γάλακτος, Κορν φλάουερ, αβγά, κρέμα γάλακτος, αλάτι, κρέμα τυριού, αλεύρι, σοκολατούχο γάλα
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Σοκολατένια τάρτα με σαντιγί

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για την τάρτα
- 300 γρ αλεύρι
- 200 γρ βούτυρο μαλακό
- 1 αυγό
- 100 γρ άχνη ζάχαρη
- Για την γέμιση με την σοκολάτα
- 70 γρ κακάο ΙΟΝ
- 50 γρ κορν φλάουρ
- 70 γρ άχνη ζαχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 80 γρ σοκολατούχο γάλα
- 175 γρ τυρί κρέμα
- 400 γρ γάλα συμπυκνώμενο
- 400 γρ κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε σαντιγί
- 28 γρ ζελατίνη
- 1 κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ για το γαρνίρισμα
- Για την σαντιγί
- 2 κ.γ ζελατίνη
- 8 κ.γ νερό κρύο
- 400 γρ κρέμα γάλακτος 35%
- 1 βανίλια
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για την πίτα: Ανακατεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο τρίβοντας με τα χέρια μας.
- 2.Προσθέτουμε το αυγό και την άχνη ζάχαρη.
- 3.Φτιάχνουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- 4.Τώρα μπορούμε να φτιάξουμε ή μια μεγάλη τάρτα ή δυο μικρές χωρίζοντας τη ζύμη μας στα δυο. Εγώ έφτιαξα δυο μικρές σε ταψάκια των 22 cm.
- 5.Εκτέλεση για τη γέμιση σοκολάτας: Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, το κορν φλάουρ, την άχνη και το γάλα. Χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- 6.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα και το συμπυκνωμένο γάλα. Χτυπάμε με σύρμα.
- 7.Ενώνουμε τα δυο μείγματα.
- 8.Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε 6 φύλλα ζελατίνη να μουλιάσουν. Όταν μαλακώσουν αφαιρούμε το νερό αφήνοντας ελάχιστο.Τοποθετούμε το πιάτο στο μικροκυμάτων για περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι να υγροποιηθεί τελείως η ζελατίνη. Προσθέτουμε τη ζελατίνη στο μείγμα.
- 9.Προσθέτουμε την σαντιγί και ομογενοποιούμε απαλά με μια σπάτουλα.
- 10.Γεμίζουμε την τάρτα με την σοκολάτα και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
- 11.Εκτέλεση για την σαντιγί: Βάζουμε την ζελατίνη μαζί με το κρύο νερό για 5 λεπτά. Μετά τη βάζουμε στο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα να υγροποιηθεί τελείως.
- 12.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ με σύρμα μαζί με τη βανίλια, τέλος προσθέτουμε την ζελατίνη. Τοποθετούμε την σαντιγί σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
- 13.Συναρμολόγηση: Όταν η σοκολάτα έχει πήξει γαρνίρουμε με την σαντιγί και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ.
Σοκολατένια τάρτα με σαντιγί
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή