×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατένια τούρτα με σμέουρα και μαρμελάδα φρούτων του δάσους


Σοκολατένια τούρτα με σμέουρα και μαρμελάδα φρούτων του δάσους
Σοκολατένια τούρτα με σμέουρα και μαρμελάδα φρούτων του δάσους
180'
Χρόνος εκτέλεσης
5/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 21 Μαΐου, 2021

Σοκολατένια τούρτα με σμέουρα και μαρμελάδα φρούτων του δάσους

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Αυτή η απίθανη τούρτα περιλαμβάνει τέσσερις στρώσεις λαχταριστού, υγρού σοκολατένιου κέικ με φρέσκα σμέουρα, επικάλυψη από γκανάς σοκολάτας και γέμιση από μαρμελάδα φρούτων του δάσους!

Συστατικά
Για μία τούρτα διαμέτρου 16 εκ.
  • Για το κέικ:
  • 250 γρ αλεύρι μαλακό
  • 350 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 90 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 2 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • ½ κτγ αλάτι
  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 230 μλ ξινόγαλα
  • 100 μλ ηλιέλαιο
  • 150 γρ βραστό νερό
  • 25-30 φρέσκα σμέουρα
Για την γκανάς: Για την γκανάς σοκολάτας γάλακτος:
  • 270 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 400 γρ κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
Για την γκανάς μαύρης σοκολάτας:
  • 150 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
Για τη γέμιση και τη διακόσμηση:
  • 350 γρ μαρμελάδα φρούτων του δάσους
  • 10 φρέσκα σμέουρα
  • 20 γρ κακάο ΙΟΝ
  • πολύχρωμα sprinkles της επιλογής μας
Μέθοδος

Για το κέικ:

  1. Στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά, το ξινόγαλα και το ηλιέλαιο και χτυπάμε με τον αναδευτήρα ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το βραστό νερό και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί. Θα είναι ένα μείγμα πιο ρευστό από τα συνηθισμένα κέικ: μην μπείτε στον πειρασμό να προσθέσετε αλεύρι.
  4. Ανακατεύουμε τα σμέουρα μέσα στο μείγμα με μια σπάτουλα, είτε ολόκληρα είτε κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
  5. Στρώνουμε δύο στρογγυλά τσέρκια για κέικ διαμέτρου 16 εκ. με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε πλάι-πλάι σε ένα ταψί.
  6. Γεμίζουμε με το μείγμα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για περίπου 40’.
  8. Για να δούμε αν τα κέικ είναι έτοιμα, βυθίζουμε στο κέντρο τους μια οδοντογλυφίδα: πρέπει να βγαίνει στεγνή.
  9. Βγάζουμε τα κέικ από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  10. Για να ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και περνάμε ένα λεπτό μαχαιράκι περιμετρικά μέσα από το τσέρκι. Έπειτα ανασηκώνουμε το τσέρκι, πιέζοντας ταυτόχρονα το κέικ προς τα κάτω.
  11. Μπορούμε να φτιάξουμε το κέικ από την προηγούμενη μέρα. Όταν κρυώσουν τα κέικ και τα ξεφορμάρουμε, τα τυλίγουμε σφιχτά με μεμβράνη, για να παραμείνουν μαλακά.

Για την γκανάς:

  1. Η τούρτα αυτή έχει επικαλυφθεί με γκανάς γάλακτος και μαύρης σοκολάτας, ώστε να έχει τη διχρωμία που βλέπετε στις φωτογραφίες. Αν θέλουμε, μπορούμε να επιλέξουμε μία από τις δύο για να γλιτώσουμε ένα βήμα. Επιλέγουμε μία από τις δύο γκανάς και αυξάνουμε την ποσότητα αναλόγως.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε τη σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων, βάζουμε την κρέμα γάλακτος (τα 270 μλ) να πάρει βράση.
  4. Μόλις πάρει βράση, τη χύνουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα γάλακτος.
  5. Περιμένουμε 2-3’ και ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις, με μια σπάτουλα, ώσπου να έχουμε μια λεία γκανάς.
  6. Μόλις η γκανάς κρυώσει και πήξει ελαφρώς, μπορούμε να ξεκινήσουμε το γλασάρισμα.
  7. Για την γκανάς μαύρης σοκολάτας, επαναλαμβάνουμε την ίδια ακριβώς διαδικασία.

Για τη γέμιση, τη διακόσμηση και τη συναρμολόγηση:

  1. Κόβουμε τα δύο κέικ μας πάνω-πάνω με ένα μεγάλο πριονωτό χέρι, έτσι ώστε η επιφάνειά τους να είναι επίπεδη και όχι θολωτή. Κρατάμε τα τρίμματα στην άκρη, σε ένα μπολ.
  2. Κόβουμε τα δύο κέικ μας σε δύο οριζόντιες φέτες με πριονωτό μαχαίρι.
  3. Τοποθετούμε την πρώτη φέτα σε μια πιατέλα ή σε έναν τουρτόδισκο.
  4. Βάζουμε την γκανάς σοκολάτας σε ένα κορνέ. Αν έχει πήξει πολύ, τη ζεσταίνουμε ελάχιστα στον φούρνο μικροκυμάτων. Θέλουμε να είναι πηχτή, αλλά να ρέει από το κορνέ και να απλώνεται με ευκολία.
  5. Πάνω στην πρώτη φέτα κέικ, σχηματίζουμε με τον κορνέ ένα δαχτυλίδι με την γκανάς, περιμετρικά.
  6. Γεμίζουμε το δαχτυλίδι με μαρμελάδα και ισιώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια.
  7. Σκεπάζουμε με μια δεύτερη φέτα κέικ.
  8. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο βήμα με την γκανάς και τη μαρμελάδα.
  9. Σκεπάζουμε με μια τρίτη φέτα κέικ.
  10. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο βήμα με την γκανάς και τη μαρμελάδα.
  11. Σκεπάζουμε με την τέταρτη και τελευταία φέτα κέικ.
  12. Καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας μας με γκανάς.
  13. Ισιώνουμε τα πλαϊνά της τούρτας με μια μεταλλική σπάτουλα για τούρτες ώστε να γίνει λεία.
  14. Παίρνουμε την γκανάς μαύρης σοκολάτας και με μια μικρή σπάτουλα ξανακαλύπτουμε τα πλαϊνά της τούρτας με αυτήν, κατά τόπους.
  15. Ισιώνουμε με μια μεταλλική σπάτουλα για τούρτας, έτσι ώστε να ανακατευτεί η γκανάς γάλακτος και η γκανάς μαύρης σοκολάτας και να σχηματίσουν το εφέ διχρωμίας που βλέπουμε στις φωτογραφίες.
  16. Παίρνουμε τα τρίμματα του κέικ που κρατήσαμε στην άκρη νωρίτερα, τα ανακατεύουμε με μια κουταλιά από την γκανάς και πλάθουμε με τα χέρια μας τρουφάκια.
  17. Βάζουμε το κακάο σε ένα μπολάκι και κυλάμε μέσα τα τρουφάκια.
  18. Τοποθετούμε την υπόλοιπη γκανάς μαύρης σοκολάτας σε ένα κορνέ με λεπτή στρογγυλή μύτη.
  19. Σχηματίζουμε σταγόνες με την γκανάς διάσπαρτα επάνω στην επιφάνεια της τούρτας.
  20. Τοποθετούμε διάσπαρτα τα φρέσκα σμέουρα και τα τρουφάκια που πλάσαμε πάνω στην επιφάνεια της τούρτας.
  21. Βάζουμε λίγη μαρμελάδα μέσα σε ένα μικρό σακουλάκι κορνέ, στο οποίο θα κάνουμε μια πολύ μικρή τρυπούλα και γεμίζουμε ό,τι κενά υπάρχουν με μαρμελάδα, την οποία, αν θέλουμε, μπορούμε και να αφήσουμε να «τρέξει» σε μερικά σημεία.
  22. Πασπαλίζουμε με sprinkles της επιλογής μας ή με κακάο ΙΟΝ.
  23. Φυλάμε την τούρτα στο ψυγείο.
  24. Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο 30-40’ πριν το σερβίρισμα, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  25. Αν μας περισσέψει τούρτα τη φυλάμε στο ψυγείο, μέσα σε τουρτιέρα.
Σοκολατένια τούρτα με σμέουρα και μαρμελάδα φρούτων του δάσους
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta