Σοκολατένιες Μπουκιές Καρύδας

25
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σοκολατένιες Μπουκιές Καρύδας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 300 γρ. ινδοκάρυδο
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
- 250 γρ. ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
Μέθοδος
- 1.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει εντελώς το βούτυρο.
- 2.Σε ένα μεγάλο μπoλ βάζουμε το ινδοκάρυδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μίγμα που ζεστάναμε και ανακατεύουμε καλά φορώντας γάντια.
- 3.Αφού κρυώσει ελαφρώς το μίγμα μας, πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο, και τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να λιώσουμε τη σοκολάτα μας.
- 4.Σε μπεν μαρί λιώνουμε τα 200 γρ. της κουβερτούρας μας και τα υπόλοιπα 50 γρ. τα κόβουμε όσο πιο μικρά κομμάτια μπορούμε.
- 5.Μόλις λιώσει η κουβερτούρα μας, τη βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την υπόλοιπη κουβερτούρα που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και με μια μαριζ ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενής η κουβερτούρα μας.
- 6.Βγάζουμε τις τρούφες από την κατάψυξη και τις βουτάμε μια μια στην λιωμένη κουβερτούρα. Με την βοήθεια 2 πηρουνιών βγάζουμε τις τρούφες από τη σοκολάτα, στηρίζοντας με το ένα πιρούνι την τρούφα και διώχνοντας με το άλλο την περιττή σοκολάτα κάτω από το πρώτο πιρούνι.
- 7.Τοποθετούμε τις τρούφες σε αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγο ινδοκάρυδο.
- 8.Περιμένουμε να παγώσει η σοκολάτα και διατηρούμε τα τρουφάκια στην κατάψυξη – αν σας αρέσουν παγωμένα – ή στη συντήρηση.
Σοκολατένιες Μπουκιές Καρύδας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή