Σοκολατένιες καρδιές κέικ με επικάλυψη ΙΟΝ DARK με βιολογικό πορτοκάλι

6
90'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : άχνη ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, γάλα, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κρέμα γάλακτος, αβγά, αλεύρι
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Σοκολατένιες καρδιές κέικ με επικάλυψη ΙΟΝ DARK με βιολογικό πορτοκάλι

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 400 γρ άχνη ζάχαρη
- 120 γρ βούτυρο
- 1 βανίλια
- 100 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη
- 3 μεγάλα αυγά
- 250 γρ γάλα
- Υλικά για την επικάλυψη σοκολάτας
- 400 γρ κρέμα γάλακτος
- 400 γρ σοκολάτα DARK ION με βιολογικό πορτοκάλι
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για το κέικ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- 2.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- 3.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε πολυ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- 4.Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το γάλα, ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
- 5.Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 180. Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι και αν βγεί καθαρό είναι έτοιμο.
- 6.Αφήνουμε να κρυώσουν.
- 7.Για την επικάλυψη: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος, φέρνουμε σε βρασμό.
- 8.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και με ένα σύρμα ανακατεύουμε και ομογενοποιούμε .
- 9.Αφήνουμε να κρυώσει λιγο και περιχύνουμε τα κεκάκια μας.
Σοκολατένιες καρδιές κέικ με επικάλυψη ΙΟΝ DARK με βιολογικό πορτοκάλι
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή