Σοκολατένιες κρέπες

6-8
45'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σοκολατένιες κρέπες

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Σοκολατένια λιχουδιά με αέρα παριζιάνικο, που μπορείτε να απολαύσετε για brunch ή για επιδόρπιο! Σερβίρετέ τις με φρούτα εποχής, κρέμα σαντιγί και Nucrema!
Συστατικά
Για τη σαντιγί:
- 300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 30 γρ ζάχαρη άχνη
- εκχύλισμα βανίλιας ή ½ λοβός βανίλιας
- 4 αυγά
- 230 μλ γάλα πλήρες
- 150 μλ νερό
- 180 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 30 γρ κακάο ΙΟΝ
- 45 γρ ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- ¼ κτγ αλάτι
- 40 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
- βερίκοκα, μύρτιλα (ή άλλα φρούτα της επιλογής μας)
- λίγη Nucrema ΙΟΝ
- λίγο κακάο ΙΟΝ
Μέθοδος
Για τη σαντιγί:
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την κρέμα, που πρέπει να είναι κρύα, κατευθείαν από το ψυγείο.
- Μόλις αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να έχουμε μια πηχτή σαντιγί.
- Τοποθετούμε τον κάδο στο ψυγείο, ώσπου να έρθει η ώρα να σερβίρουμε.
- Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σαντιγί ως και μία ώρα πριν.
Για τις κρέπες και το σερβίρισμα:
- Ζυγίζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη ώσπου να έχουμε έναν λείο χυλό.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώσπου να ενσωματωθεί.
- Αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί για 15’. Μπορούμε να τον ετοιμάσουμε και από νωρίτερα και να τον τοποθετήσουμε στο ψυγείο, ώσπου να τον χρειαστούμε. Απλώς πρέπει να τον βγάλουμε λίγο πριν, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, και να τον ανακατέψουμε ξανά με τον αυγοδάρτη.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, χύνουμε 1 κτγ λάδι και το απλώνουμε παντού με πινέλο ή με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας.
- Θερμαίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε τόσο χυλό ώστε να δημιουργηθεί μια πολύ λεπτή στρώση και κουνάμε το τηγάνι ώστε να απλωθεί παντού ομοιόμορφα.
- Περιμένουμε 3-4 λεπτά να ψηθεί και έπειτα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης, γυρίζουμε την κρέπα ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο χυλό. Όσες κρέπες ετοιμάζονται, τις σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και τις κρατάμε δίπλα στο τηγάνι, ώστε να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο ζεστές.
- Σερβίρουμε τις κρέπες διπλωμένες ή τυλιγμένες σε ρολό. Γαρνίρουμε με σαντιγί, φρεσκοκομμένα φρούτα και Nucrema. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο ΙΟΝ.
Σοκολατένιες κρέπες
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή