Σοκολατένιες τρούφες με εσπρέσο

40
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σοκολατένιες τρούφες με εσπρέσο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Μια εύκολη συνταγή για όλους εσάς που λατρεύετε τον συνδυασμό καφέ και σοκολάτας!
Συστατικά
- 450 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ, τεμαχισμένη
- 230 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 κτγ εσπρέσο στιγμιαίος
- 6 κτσ βούτυρο ανάλατο
- 250 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
Μέθοδος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα 450 γρ κουβερτούρας.
- Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε την κρέμα, τον εσπρέσο και το βούτυρο και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσουν.
- Μόλις πάρει βράση το μείγμα, το χύνουμε μέσα στο μπολ με την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
- Περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις, ώστε να μην ενσωματώσουμε αέρα, ώσπου να έχουμε ένα λείο, ομοιόμορφο μείγμα.
- Όταν το μείγμα κρυώσει λίγο, το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Θέλουμε να σφίξει τόσο ώστε να μπορούμε να το πλάσουμε με τα χέρια μας και να σχηματίσουμε μπάλες.
- Σχηματίζουμε μπάλες και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Όταν πλάσουμε όλο το μείγμα, τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα.
- Λιώνουμε τα 250 γρ κουβερτούρας στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, βυθίζουμε μία-μία τις τρούφες μέσα στη λιωμένη σοκολάτα ώστε να καλυφθούν και έπειτα τις τοποθετούμε στο ταψί, πάνω στο αντικολλητικό χαρτί.
- Όταν η σοκολάτα πήξει, μπορούμε να σερβίρουμε τις τρούφες.TIPΕναλλακτικά, μπορούμε να παραλείψουμε την επικάλυψη λιωμένης κουβερτούρας και να κυλήσουμε τις τρούφες μέσα σε ένα μπολάκι με κακάο ΙΟΝ ή σε τρούφα ΙΟΝ. Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται να τις τοποθετήσουμε στο ψυγείο αφού τις πλάσουμε με τα χέρια μας – μπορούμε να τις κυλήσουμε κατευθείαν στο κακάο ή την τρούφα.
Σοκολατένιες τρούφες με εσπρέσο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή