Σοκολατένιο cheesecake με Nucrema & γκανάς μαύρης σοκολάτας

90'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Σοκολάτα αγάπη μου
Συστατικά : Nucrema, βούτυρο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, ΙΟΝ Σοκολάτα Τρούφα κλασική, κρέμα γάλακτος, κρέμα τυριού, μπισκότα digestive
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
19 Ιουλίου, 2021
Σοκολατένιο cheesecake με Nucrema & γκανάς μαύρης σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε το cheesecake – έχετε όμως δοκιμάσει ποτέ cheesecake με σοκολάτα; Φτιάξτε το και θα εκπλαγείτε!
Συστατικά
Για ένα τσέρκι διαμέτρου 16 εκ., ύψους 8 εκ.
Για τη βάση:
- 230 γρ μπισκότα τύπου digestive ή petit beurre
- 110 γρ βούτυρο ανάλατο
- 380 γρ τυρί κρέμα
- 240 γρ Nucrema ΙΟΝ
- 50 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
- 150 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
- 130 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 35 γρ βούτυρο ανάλατο
- Sprinkles ή τρούφα ΙΟΝ
Μέθοδος
Για τη βάση:
- Λιώνουμε το βούτυρο.
- Χτυπάμε το μπισκότο στον πολυκόφτη ώσπου να γίνει σκόνη.
- Ανακατεύουμε το βούτυρο με το μπισκότο.
- Στρώνουμε το τσέρκι μας με αλουμινόχαρτο.
- Απλώνουμε το μείγμα στη βάση του και ισιώνουμε με μια σπάτουλα.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο.
Για τη γέμιση:
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το τυρί με τη Nucrema.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και μόλις κρυώσει την προσθέτουμε στον κάδο και χτυπάμε ξανά, ώσπου να έχουμε ένα ομογενοποιημένο, λείο μείγμα.
- Γεμίζουμε το τσέρκι με το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα, ώσπου να πήξει η γέμιση.
Για την επικάλυψη:
- Τοποθετούμε την κουβερτούρα, τεμαχισμένη, σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα κατσαρολάκι, ή στα μικροκύματα, ζεσταίνουμε την κρέμα και το βούτυρο ώσπου να πάρουν βράση.
- Χύνουμε την κρέμα μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.
- Περιμένουμε 3-4’ και έπειτα ανακατεύουμε, με μια σπάτουλα, με απαλές κυκλικές κινήσεις, ώσπου να έχουμε μια λεία, ομογενοποιημένη γκανάς.
- Μόλις κρυώσει η γκανάς, την τοποθετούμε στο ψυγείο, ώσπου να σφίξει τόσο ώστε να είναι παχύρρευστη.
- Με μια σπάτουλα, απλώνουμε την γκανάς στην επιφάνεια του cheesecake και τη σπρώχνουμε σε μερικά σημεία ώστε να σχηματίσει dripping effect.
- Διακοσμούμε με sprinkles ή τρούφα ΙΟΝ.
- Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο, ιδανικά μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
- Για το σερβίρισμα, βγάζουμε από το ψυγείο το cheesecake 30’ πριν, ώστε να μαλακώσει η γέμισή του.
Σοκολατένιο cheesecake με Nucrema & γκανάς μαύρης σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή