×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατένιο γλυκό με καρύδα και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream


Σοκολατένιο γλυκό με καρύδα και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
Σοκολατένιο γλυκό με καρύδα και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
8
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Σοκολατένιο γλυκό με καρύδα και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για την μους
  • 90γρ γάλα
  • 90γρ κρέμα γάλακτος
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 30γρ ζάχαρη
  • 415γρ ΙΟΝ Pastisserie Κουβερτούρα κλασική
  • 40γρ καρύδα τριμμένη
  • 340γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 100γρ φουντούκια (χονδροσπασμένα και περασμένα από το τηγάνι με ελάχιστη ζάχαρη)
  • Υλικά για τη βάση
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 80γρ βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)
  • 50γρ καρύδα τριμμένη
  • Για το γλάσο
  • ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
  • καρύδα τριμμένη
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για την μους: Ζεσταίνω σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το γάλα, την κρέμα(90γρ), την ζάχαρη, και τους κρόκους και ανακατεύω μέχρι αυτό να αρχίσει να πήζει. Έπειτα προσθέτω την κουβερτούρα και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Αφαιρώ από την φωτιά και μόλις κρυώσει ελαφρώς, προσθέτω την καρύδα και τα φουντούκια. Τέλος προσθέτω την σαντιγί σε 2 δόσεις ανακατεύοντας απαλά (βεβαιωθείτε ότι το μείγμα σας δεν είναι ζεστό την στιγμή αυτή). Στρώνω πάνω από τις βάσεις στα φορμάκια και παγώνω στην κατάψυξη για να μπορέσω να γλασάρω σωστά.
  • 2.Εκτέλεση για την βάση: Σπάμε τα μπισκότα πολύ καλά στο χέρι (δεν υπάρχει πρόβλημα αν υπάρξουν και μεγαλύτερα κομμάτια) και τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο, την καρύδα και το ξύσμα λεμονιού. Στρώνουμε σε μικρά φορμάκια και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν αρκετά.
  • 3.Για το γλάσο: Ζεσταίνουμε το ΙΟΝ Patisserie Cover Cream σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε την καρύδα (σε ποσότητα που εμείς επιθυμούμε). Γλασάρουμε τα γλυκά όσο είναι ακόμα παγωμένα κι έπειτα τα αφήνουμε να πιάσουν θερμοκρασία στο ψυγείο.
Σοκολατένιο γλυκό με καρύδα και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta