Σοκολατένιο κέικ αμυγδάλου

6
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : baking powder, αβγά, αλάτι, αλεύρι αμυγδάλου, άχνη ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, εσπρέσο, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Σοκολατένιο κέικ αμυγδάλου

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 115 γρ βούτυρο
- 250 γρ σοκολατα κουβερτούρα ΙΟΝ
- 4 κρόκους
- 4 ασπράδια
- 1 κσ εσπρέσο σκόνη
- 200 γρ αλεύρι αμυγδάλου
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- Μισό κγ baking powder
- κακάο ΙΟΝ για το πασπάλισμα
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα.
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- 2.Κάνουμε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Μόλις λιώσουμε τα χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
- 3.Χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στο μείγμα, μαζί με τη σκόνη εσπρέσο,τη βανίλια και το αλάτι.
- 4.Στον κάδο του mixer χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφρώδη, σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 8-10 λεπτά μέχρι η μαρέγκα μας να κάνει κορυφές.
- 5.Μέσα στο μείγμα με τη σοκολάτα προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου το baking powder και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
- 6.Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι το οποίο το έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με κακάο.
- 7.Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Καλό θα είναι να παρακολουθείτε το κέικ προς το τέλος για να μην παρατηθεί και στεγνώσει .
- 8.Μόλις είναι έτοιμο το κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Σοκολατένιο κέικ αμυγδάλου
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή