Σοκολατένιο Κέικ με Κολοκυθάκι (Χωρίς Αυγά και Βούτυρο)

10
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια
Συστατικά : βανιλλίνη, γαρύφαλλο, ελαιόλαδο, ΙΟΝ Κακάο, κανέλα, κολοκυθάκι, μαύρη ζάχαρη, σόδα, φαρίνα, αλάτι
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Σοκολατένιο Κέικ με Κολοκυθάκι (Χωρίς Αυγά και Βούτυρο)

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 300 gr. κολοκυθάκια πράσινα
- 300 gr. μαύρη ζάχαρη ακατέργαστη
- 180 ml. βραστό νερό
- 250 ml. σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
- 400 gr. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
- 4 ½ κουταλιές της σούπας κακάο ION
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα και γαρίφαλο, προαιρετικά
- 1¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κάψουλα βανιλλίνης
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
- 2.Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη, τα μεταφέρουμε σε τρυπητό και πιέζουμε ελαφρά να φύγουν τα πολλά υγρά.
- 3.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά.
- 4.Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, την μαύρη ζάχαρη και το βραστό νερό.
- 5.Ανακατεύουμε συνεχώς πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα σαν σιρόπι και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και σταδιακά τα στερεά υλικά.
- 6.Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ ή ατομικά φορμάκια, τα οποία γεμίζουμε κατά ¾ .
- 7.Ψήνουμε την κανονική φόρμα του κέικ για 45 λεπτά περίπου δοκιμάζοντας το εσωτερικό του με μια οδοντογλυφίδα.
- 8.Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρουμε.
- 9.Tips: – Μπορούμε να ψήσουμε το κέικ και σε ατομικά φορμάκια για 15 περίπου λεπτά, βγάζει περίπου 10 ατομικά κέικ. – Το κέικ δεν είναι πολύ γλυκό, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον ζάχαρη ή μέλι. – Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ξύσμα πορτοκαλιού ή να εμπλουτίσετε με σταφίδες και ξηρούς καρπούς.
Σοκολατένιο Κέικ με Κολοκυθάκι (Χωρίς Αυγά και Βούτυρο)
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή