Σοκολατένιο κέικ με μαγιονέζα με επικάλυψη βουτυρόκρεμα κακάο

10
70'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια
Συστατικά : αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, εσπρέσο, ΙΟΝ Κακάο, κρέμα γάλακτος, κρυσταλλική ζάχαρη, μαγειρική σόδα, baking powder, μαγιονέζα, αβγά
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Σοκολατένιο κέικ με μαγιονέζα με επικάλυψη βουτυρόκρεμα κακάο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το κέικ
- 220 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 35 γρ κακάο ΙΟΝ
- 10 γρ baking soda
- 1 πρέζα baking powder
- 3 αβγά
- 280 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 βανίλια
- 150 γρ μαγιονέζα
- 1 και 1/3 του φλιτζανιού νερό
- Για την βουτυρόκρεμα κακάο
- 130 γρ βούτυρο
- 35 γρ κακάο ΙΟΝ
- 290 γρ ζάχαρη άχνη
- 50 γρ καφέ εσπρέσο ελαφρύ
- 1 βανίλια
- 30 γρ κρέμα γάλακτος
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για το κεϊκ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175. Βουτυρώνουμε τη φόρμα μας και την πασπαλίζουμε με κακάο. Την αφήνουμε στην άκρη.
- 2.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το κακάο το baking powder και την baking soda.
- 3.Στον κάδο του mixer σε υψηλή ταχύτητα χτυπάμε τα αβγά τη ζάχαρη τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά μας. Προσθέτουμε τη τη μαγιονέζα και τέλος το μείγμα με το αλεύρι και σιγά σιγά το νερό.
- 4.Τοποθετούμε το μείγμα μας στη φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά. Για να δούμε εάν το κέικ είναι έτοιμο τρυπάμε με το μαχαίρι, εφόσον βγει καθαρό είναι έτοιμο αλλιώς το ψήνουμε λίγο παραπάνω.
- 5.Αφήνουμε το κέικ μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
- 6.Οδηγίες για την επικάλυψη: Βουτυρόκρεμα κακάο. Εκτέλεση. Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο για να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- 7.Χτυπάμε στον κάδο με σύρμα το βούτυρο με το κακάο.
- 8.Προσθέτουμε σιγά σιγά τον καφέ τη βανίλια και την άχνη ζάχαρη και τέλος την κρέμα γάλακτος.
Σοκολατένιο κέικ με μαγιονέζα με επικάλυψη βουτυρόκρεμα κακάο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή