Σοκολατένιο κέικ πορτοκάλι με βουτυρόκρεμα πραλίνας

12
90'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : πορτοκάλι, baking powder, ION Nucrema, αβγά, αλεύρι, βούτυρο, γαρύφαλλο, ΙΟΝ Κακάο, κανέλα, καφέ ζάχαρη, λεμόνι
Σχετικά με το Σεφ :
Μίκα Παντελάκη
Σοκολατένιο κέικ πορτοκάλι με βουτυρόκρεμα πραλίνας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για το κέικ
- 120γρ κακάο ΙΟΝ
- 550γρ νερό
- 320-350γρ αλεύρι
- 10γρ μπέικιν πάονυτερ
- 250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 αυγά (χτυπημένα μαζί με μια πρέζα αλάτι)
- 400γρ ζάχαρη καστανή (αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλή κρυσταλλική)
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 5γρ κανέλα τριμμένη
- 2-3γρ γαρύφαλλο τριμμένο
- Υλικά για την βουτυρόκρεμα πραλίνας
- 220γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 220γρ Νucrema ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για το κέικ: Διαλύουμε το κακάο στο νερό μαζί με τα ξύσματα πορτοκαλιού.
- 2.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
- 3.Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά, και έπειτα το μείγμα (νερό-κακάο).
- 4.Τέλος προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (με λαδόκολλα ή βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί) στους 180 βαθμούς για 30-45 λεπτά.
- 5.Εκτέλεση για την βουτυρόκρεμα: Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια μαζί με την Νucrema ΙΟΝ.
- 6.Χτυπάμε μέχρι να μην έχει κόκκους το μείγμα μας. Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κρατάμε για να διακοσμήσουμε το κέικ μας μόλις κρυώσει.
- 7.Στήσιμο κέικ: Διακοσμούμε το κέικ αφού κρυώσει με την βουτυρόκρεμα Νucrema ΙΟΝ. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη και μερικές σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ.
Σοκολατένιο κέικ πορτοκάλι με βουτυρόκρεμα πραλίνας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή