Σοκολατένιο μάρμαρο με μαύρη και άσπρη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

10-20
90'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σοκολατένιο μάρμαρο με μαύρη και άσπρη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 500 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
- 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
- 40 γρ ξηρούς καρπούς ανάμεικτους με σταφίδες και cranberries
- 2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
Μέθοδος
- 1.Με την τεχνική του μπεν μαρί λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα.
- 2.Σε ένα βαθύ ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα να καλύπτει τις άκρες.
- 3.Περιχύνουμε την σοκολάτα να πάει από άκρη σε άκρη .
- 4.Λιώνουμε και την λευκή σοκολάτα και με ένα κουτάλι περιχύνουμε τη μισή πάνω στην μαύρη σοκολάτα.
- 5.Στην υπόλοιπη λευκή σοκολάτα βάζουμε 2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα μας να αλλάξει χρώμα. Με ένα κουτάλι περιχύνουμε και την υπόλοιπη σοκολάτα δίνοντας σχήματα.
- 6.Πασπαλίζουμε τους ξηρούς καρπούς και τοποθετούμε το ταψάκι στο ψυγείο για να κρυώσει.
- 7.30 λεπτά αργότερα βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο και αφαιρούμε την λαδόκολλα.
- 8.Με ένα μεγάλο μαχαίρι σπάμε το μάρμαρο σοκολάτας σε ακανόνιστα σχήματα.
Σοκολατένιο μάρμαρο με μαύρη και άσπρη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή