×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατένιο μιλκσέικ με καρύδα


Σοκολατένιο μιλκσέικ με καρύδα
Σοκολατένιο μιλκσέικ με καρύδα
6
20'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Σοκολατένιο μιλκσέικ με καρύδα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα δροσιστικό σοκολατένιο μιλκσέικ όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει; Η κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ ταιριάζει υπέροχα με την καρύδα και δημιουργούν μαζί τον πιο καλοκαιρινό συνδυασμό!

Tip: Μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε τη συνταγή σε lactose free και vegan, αν χρησιμοποιήσετε ένα αντίστοιχο παγωτό και αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με φυτική κρέμα.

Συστατικά
Για τη σαντιγί:
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 30 γρ ζάχαρη άχνη
  • εκχύλισμα βανίλιας ή ½ λοβός βανίλιας
Για το μιλκσέικ και το σερβίρισμα:
  • 200 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • 250 γρ γάλα καρύδας
  • 2 κτσ κακάο ΙΟΝ
  • 1 κιλό παγωτό σοκολάτα
  • νιφάδες καρύδας, ξύσμα κουβερτούρας ΙΟΝ, νιφάδες κακάο, κακάο ΙΟΝ
Μέθοδος

Για τη σαντιγί:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα.
  2. Μόλις αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε, ώσπου να έχουμε μια πηχτή σαντιγί.
  3. Τοποθετούμε τον κάδο στο ψυγείο, ώσπου να είμαστε έτοιμοι για το σερβίρισμα του μιλκσέικ. Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σαντιγί ως και 1 ώρα πριν.

Για το μιλκσέικ και το σερβίρισμα:

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Θα χρησιμοποιήσουμε περίπου το ¼ της ποσότητας για να διακοσμήσουμε τα ποτήρια, τα 2/4 μέσα στο μιλκσέικ και το ¼ για να στολίσουμε το μιλκσέικ στο τέλος.
  2. Παίρνουμε τα ποτήρια στα οποία θα σερβίρουμε το μιλκσέικ και με ένα κουτάλι, δημιουργούμε «νερά» με το 1/4 της σοκολάτας.
  3. Τοποθετούμε τα ποτήρια στο ψυγείο.
  4. Χτυπάμε στο μπλέντερ το γάλα, το κακάο και το παγωτό.
  5. Προσθέτουμε τα 2/4 της λιωμένης σοκολάτας και χτυπάμε ξανά, ίσα-ίσα για μερικά δευτερόλεπτα, ώσπου να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα. Μπορούμε, αν το θέλουμε πιο αραιό, να προσθέσουμε κι άλλο γάλα, αλλά τότε δεν θα μπορεί να σηκώσει το βάρος της σαντιγί από πάνω.
  6. Τοποθετούμε τη σαντιγί σε ένα κορνέ με μύτη τύπου ανοιχτό ή κλειστό αστέρι και διακοσμούμε τα μιλκσέικ με σαντιγί.
  7. Στολίζουμε με το τελευταίο 1/4 λιωμένης σοκολάτα που φυλάξαμε.
  8. Πασπαλίζουμε με νιφάδες καρύδας, νιφάδες κακάο, με κακάο ΙΟΝ ή με ξύσμα κουβερτούρας ΙΟΝ.
Σοκολατένιο μιλκσέικ με καρύδα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta