×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατένιο σαλάμι με φιστίκια, κράνμπερις και λικέρ


Σοκολατένιο σαλάμι με φιστίκια, κράνμπερις και λικέρ
Σοκολατένιο σαλάμι με φιστίκια, κράνμπερις και λικέρ
2 τεμάχια
45'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 20 Αυγούστου, 2021

Σοκολατένιο σαλάμι με φιστίκια, κράνμπερις και λικέρ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Αυτή τη σοκολατένια comfort λιχουδιά, που θυμίζει το δικό μας μωσαϊκό, θα τη βρείτε σε όλα τα ιταλικά deli, αλλά και ως επιδόρπιο στις τρατορίες. Η όψη του γλυκού αυτού θυμίζει σαλάμι, γι’ αυτό και συνηθίζεται να διακοσμείται με σπάγκο, όπως τα αλλαντικά.

Συστατικά
  • 200 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • 85 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 30 γρ ζάχαρη καστανή
  • 70 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 2 αυγά
  • 130 γρ μπισκότα τύπου digestive ή petit beurre
  • 40 γρ κράνμπερις αποξηραμένα
  • 50 γρ φιστίκια κελυφωτά, ωμά, ανάλατα
  • 50 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα, ψημένα, ανάλατα
  • 30 γρ Amaretto (ή άλλο λικέρ της επιλογής σας)
  • Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
  • Σπάγκος (προαιρετικά, για διακόσμηση)
Μέθοδος
  1. Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια.
  2. Χοντροκόβουμε τα φιστίκια και τα αμύγδαλα.
  3. Σε μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο.
  4. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά και τη ζάχαρη.
  5. Αφαιρούμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε μέσα τα αυγά και τη ζάχαρη.
  6. Προσθέτουμε τα μπισκότα, τα κράνμπερις, τα φιστίκια και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  7. Προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε, ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  8. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει τόσο ώστε να μπορούμε να το πιάσουμε με τα χέρια μας.
  9. Το χωρίζουμε στα δύο.
  10. Βάζουμε το μισό μείγμα πάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζουμε ένα ρολό.
  11. Επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο μισό.
  12. Τοποθετούμε τα ρολά στο ψυγείο, τυλιγμένα μέσα στο χαρτί, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  13. Όταν τα σαλάμια έχουν σφίξει, μπορούμε να τα βγάλουμε από το ψυγείο, να τα πασπαλίσουμε με άχνη και να τα δέσουμε με τον σπάγκο.
  14. Φυλάμε τα σαλάμια σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, ως και για μία εβδομάδα. Καλό είναι να μείνουν τυλιγμένα σε χαρτί, για να μη νοτίσουν.
Σοκολατένιο σαλάμι με φιστίκια, κράνμπερις και λικέρ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta