×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατένιο Βέλγικο κέικ με φουντούκια


Σοκολατένιο Βέλγικο κέικ με φουντούκια
Σοκολατένιο Βέλγικο κέικ με φουντούκια
10-12
180'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Σοκολατένιο Βέλγικο κέικ με φουντούκια

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 115 γρ φουντούκια
  • 200 γρ βούτυρο
  • 30 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 90 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 230 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 &1/2 κ.γ baking soda
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ βραστό νερό
  • 340 γρ μαύρη ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 βανίλιες
  • Για την ganache σοκολάτας
  • 350 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα ION
  • 350 γρ κρέμα γάλακτος
  • Για τις μπούκλες σοκολάτας
  • 85 γρ κουβερτούρα σοκολάτα ΙON ψιλοκομμένη
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για το κέικ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • 2.Σε ένα ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα και απλώνουμε τα φουντούκια.Τα καβουρντίζουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε μια πετσέτα και τα τρίβουμε για να φύγει η φλούδα.
  • 3.Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 24 cm και το πασπαλίζουμε με κακάο, χτυπάμε το ταψάκι για να φύγει το κακάο που περισσεύει .
  • 4.Βάζουμε στο blender τα φουντούκια και τα αλέθουμε μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλή αλλά όχι πάστα.
  • 5.Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι τη baking soda και το αλάτι.
  • 6.Σε ένα άλλο μπολ ομογενοποιούμε το ζεστό νερό με το κακάο μέχρι να γίνει λείο.Το μείγμα όσο κρυώνει θα γίνετε παχύρευστο .
  • 7.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με σύρμα το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε 1-1 τα αυγά και ομογενοποιούμε.
  • 8.Προσθέτουμε το γιαούρτι και την βανίλια μέσα στο μείγμα με το κακάο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μισό μείγμα με το αλεύρι. Μετά προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι. Ομογενοποιούμε.
  • 9.Αδειάζουμε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα και 10 λεπτά. Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι και αν χρειάζεται κι άλλο συνεχίζουμε.
  • 10.Αφήνουμε το κέικ μας 10 λεπτά να κρυώσει πρωτού αφαιρέσουμε τη φόρμα και μετά το αφήνουμε πανω σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως.
  • 11.Εκτέλεση για την ganache σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος.
  • 12.Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα μέσα σε ένα μπολ και την περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε δυνατά με σύρμα. Αφήνουμε να κρυώσει για μια ώρα περίπου ανακατεύοντας κάθε 15 λεπτά. Όσο περνάει η ώρα η ganache θα γίνετε πιo παχύρευστη.
  • 13.Για τις μπούκλες σοκολάτας: Λιώνουμε την σοκολάτα με την τεχνική του μπεν μαρί.
  • 14.Παίρνουμε ένα ταψί και το γυρίζουμε ανάποδα. Ρίχνουμε στο κέντρο την σοκολάτα και την απλώνουμε με μια σπάτουλα.
  • 15.Όσο η σοκολάτα ειναι ζεστή γυαλίζει. Μόλις αρχίσει να γίνεται ματ τότε έχει αρχίσει να στεγνώνει. Με μια φαρδιά σπάτουλα δοκιμάζουμε από την άκρη σπρώχνοντας, εάν δεν κάνει μπούκλα τότε ειναι ακομα ζεστή. Μόλις πιέσουμε με τη σπάτουλα και η σοκολάτα αρχίσει να κάνει ρολά, πρέπει πάρα πολύ γρήγορα να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε γιατί όταν κρυώσει η σοκολάτα δεν θα κάνει πια ρολά και θα θρυμματίζεται.
  • 16.Συναρμολόγηση: Τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας ένα ταψί, πάνω βάζουμε μια σχάρα και πάνω στη σχαρα το κέικ μας που έχει κρυώσει.
  • 17.Ρίχνουμε την ganache στο κέντρο του κέικ και έτσι θα απλωθεί παντού και θα το καλύψει.
  • 18.Στολίζουμε με τις μπούκλες σοκολάτας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.
Σοκολατένιο Βέλγικο κέικ με φουντούκια
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta