Σοκολατένιο ζελέ με βότκα και κρεμ φρες

6-8
30'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
31 Ιανουαρίου, 2022
Σοκολατένιο ζελέ με βότκα και κρεμ φρες

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Αυτό το «ενήλικο» αλλά πανεύκολο επιδόρπιο θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της bitter κουβερτούρας μας με 72% κακάο!
Συστατικά
- 300 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ 72% κακάο
- 165 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 60 γρ βότκα
- 7 φύλλα ζελατίνη (14 γρ)
- 450 μλ νερό
- Κρεμ φρες (για το σερβίρισμα)
- Ξύσμα κουβερτούρας (για το σερβίρισμα)
Μέθοδος
- Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για μερικά λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα, ζυγίζουμε τη ζάχαρη με το νερό και σιγοβράζουμε ώσπου να πάρουν βράση και να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στύβουμε τη ζελατίνη και την ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε τη βότκα και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με έναν αναδευτήρα ώσπου να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα, το μοιράζουμε στα σκεύη όπου θα σερβίρουμε (ποτήρια, μπολ, βαζάκια κ.ο.κ.)
- Τοποθετούμε τα σκεύη στο ψυγείο για μερικές ώρες.(Μπορούμε να φτιάξουμε τα ζελέ και από την προηγούμενη μέρα αν θέλουμε π.χ. να τα σερβίρουμε σε καλεσμένους).
- Σερβίρουμε τα ζελέ κατευθείαν από το ψυγείο, γαρνίροντάς τα με λίγη κρεμ φρες και ξύσμα κουβερτούρας.
Σοκολατένιο ζελέ με βότκα και κρεμ φρες
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή