×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατόπιτα με φουντούκι, ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ION Patisserie Cover Cream


Σοκολατόπιτα με φουντούκι, ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ION Patisserie Cover Cream
Σοκολατόπιτα με φουντούκι, ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ION Patisserie Cover Cream
6
80'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Σοκολατόπιτα με φουντούκι, ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ION Patisserie Cover Cream

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τη σοκολατόπιτα θα χρειαστούμε
  • 120 γρ βούτυρο
  • 100 γρ ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική ψιλοκομμένη
  • 150 γρ αυγά (ή 3 τεμάχια αυγά)
  • 60 γρ καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 60 γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 40 γρ ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ φουντούκι χοντροκομμένο
  • Προαιρετικά ως συνοδευτικό θα χρειαστούμε
  • 250 γρ παγωτό σοκολάτα (έτοιμο)
  • Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
  • 100 γρ ION Patisserie Cover Cream
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: Φούρνο μικροκυμάτων, κατσαρόλα, λεκάνη, σύρμα, μαρίζ, μεμβράνη, κόσκινο ή σητάκι, ταψάκι διαστάσεων 20χ20 cm, κουτάλι, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Μέθοδος
  • 1.Για τη σοκολατόπιτα: Τοποθετούμε μέσα στη λεκάνη και σε μπαίν-μαρί το βούτυρο και τη patisserie κλασική σοκολάτα της ΙΟΝ ψιλοκομμένη. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν τα 2 υλικά εντελώς.
  • 2.Ταυτόχρονα σε μια άλλη λεκάνη προσθέτουμε τα αυγά, την καστανή κρυσταλλική ζάχαρη, τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, την ζάχαρη άχνη και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο). Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • 3.Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υλικά της 2 λεκάνης μέσα στα υλικά της 1 λεκάνης και ανακατεύουμε με το σύρμα για 2 λεπτό.
  • 4.Τέλος προσθέτουμε το φουντούκι χοντροκομμένο και ανακατεύουμε επίσης με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • 5.Ρίχνουμε το μίγμα της σοκολατόπιτας μέσα στο ταψάκι που έχει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στον πάτο και απλώνουμε με ένα κουτάλι επίπεδα.
  • 6.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 30 λεπτά περίπου.
  • 7.Για το ντεκόρ: Για να ρευστοποιήσουμε το cover cream της ΙΟΝ αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία και τοποθετούμε το δοχείο της συσκευασίας όπως είναι στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρυθμίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 1 – 2 λεπτά. Αναδεύουμε με ένα κουτάλι και είναι έτοιμο προς χρήση.
  • 8.Σύνθεση του γλυκού: Μόλις κρυώσει η σοκολατόπιτα εντελώς μεριδοποιούμε και τοποθετούμε σε σκεύος της αρεσκείας μας π.χ. πιάτο. Προαιρετικά προσθέτουμε στην επιφάνεια μια μπάλα παγωτό της αρεσκείας μας (π. χ. παγωτό σοκολάτα). Στην επιφάνεια (με ή χωρίς παγωτό) περιχύνουμε με cover cream της ΙΟΝ.
Σοκολατόπιτα με φουντούκι, ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ION Patisserie Cover Cream
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta