Σοκολατόπιτα με στέβια

1
60'
Χρόνος εκτέλεσης
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σοκολατόπιτα με στέβια

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
- 3 ολόκληρα αυγά + 4 ασπράδια
- 90 γρ κρυσταλλική στέβια 1:3 (ένα προς 3) ή 300γρ ζάχαρη καρύδας
- 150 γρ καλαμποκέλαιο
- 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 100 γρ αλεύρι καρύδας
- 80 γρ κακάο ION
- 1,5 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. σόδα
- ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 750 ml νερό
- 200 γρ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία με την ζάχαρη 1:3 (ένα προς 3 )
- 200 γρ σοκολάτα ΙΟΝ Dark με στέβια
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 60 γρ κακάο ION
- ΓΚΑΝΑΖ
- 200 γρ εβαπορέ λάιτ
- 200 γρ σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ με στέβια
Μέθοδος
- 1.Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με την στέβια και χτυπάμε στο δυνατό για 10 λεπτά.
- 2.Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι + αλεύρι καρύδας+κακάο + μπέικιν και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.
- 3.Ανάβουμε τον φούρνο μας να προθερμανθεί στους 180 αέρα και λαδοαλευρώνουμε ένα ταψάκι 26 εκ.
- 4.Αφαιρούμε τον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο , τον χυμό πορτοκάλι που μέσα θα διαλύσουμε την σόδα να αφρίσει ανακατεύοντας απαλά.
- 5.Ρίχνουμε τώρα το μείγμα με τα στερεά υλικά που ετοιμάσαμε στο μπολ ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθούν όλα μας τα υλικά.
- 6.Αδειάζουμε στο ταψάκι μας και ψήνουμε στους 180 αέρα για 35 – 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
- 7.Τώρα θα ετοιμάσουμε το σιρόπι μας για να κρυώνει μέχρι να ψηθεί η σοκολατόπιτα μας.
- 8.Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και προσθέτουμε την στέβια , το κακάο , κονιάκ και την σοκολάτα κομμένη.
- 9.Αφαιρούμε από την φωτιά όταν πάρει μία βράση και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το βάζουμε στην άκρη να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- 10.Όταν έχει ψηθεί ( το ελέγχουμε με μαχαιράκι ) την βγάζουμε απο το φούρνο και χαράζουμε σε κομμάτια.
- 11.Αμέσως όπως είναι ζεστή ρίχνουμε το κρύο σοκολατένιο σιρόπι και αφήνουμε να το απορροφήσει και να κρυώσει για να δεχθεί από πάνω την γκανάζ.
- 12.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το εβαπορέ να κάψει. Όταν αρχίζει να φουσκώνει το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την σοκολάτα γάλακτος με στέβια ψιλοκομμένη.
- 13.Ανακατεύουμε πολύ καλά έως να λιώσει και έχουμε μια υπέροχη , βελούδινη γκανάζ.
- 14.Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε την σοκολατόπιτα μας.
- 15.Αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και απολαμβάνουμε μια υπέροχη σοκολατόπιτα με λίγες θερμίδες!!
Σοκολατόπιτα με στέβια
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή