Σοκολατόπιτα με στέβια

12
60
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Σοκολάτα αγάπη μου, Τούρτες & πάστες
Συστατικά : baking powder, ION Dark με στέβια, αλεύρι καρύδας, ΙΟΝ Κακάο, καλαμποκάλευρο, κονιάκ, πορτοκάλι, σόδα
Σχετικά με το Σεφ :
Maria Kourti
Σοκολατόπιτα με στέβια

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
- 3 ολόκληρα αυγά + 4 ασπράδια
- 90 γρ κρυσταλλική στέβια 1:3 (ένα προς 3) ή 300γρ ζάχαρη καρύδας
- 150 γρ καλαμποκέλαιο
- 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 100 γρ αλεύρι καρύδας
- 80 γρ κακάο ION
- 1,5 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. σόδα
- ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
- 750 ml νερό
- 200 γρ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία με την ζάχαρη 1:3 (ένα προς 3 )
- 200 γρ σοκολάτα ΙΟΝ Dark με στέβια
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 60 γρ κακάο ION
- 200 γρ εβαπορέ λάιτ
- 200 γρ σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ με στέβια
Μέθοδος
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με την στέβια και χτυπάμε στο δυνατό για 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι + αλεύρι καρύδας+κακάο + μπέικιν και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.
- Ανάβουμε τον φούρνο μας να προθερμανθεί στους 180 αέρα και λαδοαλευρώνουμε ένα ταψάκι 26 εκ.
- Αφαιρούμε τον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο , τον χυμό πορτοκάλι που μέσα θα διαλύσουμε την σόδα να αφρίσει ανακατεύοντας απαλά.
- Ρίχνουμε τώρα το μείγμα με τα στερεά υλικά που ετοιμάσαμε στο μπολ ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθούν όλα μας τα υλικά.
- Αδειάζουμε στο ταψάκι μας και ψήνουμε στους 180 αέρα για 35 – 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
- Τώρα θα ετοιμάσουμε το σιρόπι μας για να κρυώνει μέχρι να ψηθεί η σοκολατόπιτα μας.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και προσθέτουμε την στέβια , το κακάο , κονιάκ και την σοκολάτα κομμένη.
- Αφαιρούμε από την φωτιά όταν πάρει μία βράση και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το βάζουμε στην άκρη να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Όταν έχει ψηθεί ( το ελέγχουμε με μαχαιράκι ) την βγάζουμε απο το φούρνο και χαράζουμε σε κομμάτια.
- Αμέσως όπως είναι ζεστή ρίχνουμε το κρύο σοκολατένιο σιρόπι και αφήνουμε να το απορροφήσει και να κρυώσει για να δεχθεί από πάνω την γκανάζ.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το εβαπορέ να κάψει. Όταν αρχίζει να φουσκώνει το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την σοκολάτα γάλακτος με στέβια ψιλοκομμένη.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά έως να λιώσει και έχουμε μια υπέροχη , βελούδινη γκανάζ.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε την σοκολατόπιτα μας.
- Αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και απολαμβάνουμε μια υπέροχη σοκολατόπιτα με λίγες θερμίδες!!
Σοκολατόπιτα με στέβια
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή