×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σορμπέ Ανανά με λευκή κουβερτούρα και σταγόνες κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ


Σορμπέ Ανανά με λευκή κουβερτούρα και σταγόνες κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ
Σορμπέ Ανανά με λευκή κουβερτούρα και σταγόνες κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ
1
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Σορμπέ Ανανά με λευκή κουβερτούρα και σταγόνες κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 1 τεμάχιο ολόκληρο ανανά φρέσκο (π.χ των 500 γρ)
  • 150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
  • 150 γρ νερό
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
  • 50 γρ σταγόνες κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ
  • 50 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: Κατσαρόλα, μικρό κατσαρόλι, σύρμα, πολυκόφτη, πιρούνι, παγωτομηχανή (προαιρετικά).
Μέθοδος
  • 1.Κόβουμε το επάνω μέρος από τον ανανά οριζόντια.
  • 2.Στην συνέχεια κόβουμε με ένα μαχαίρι κάθετα και εσωτερικά περιμετρικά στα τοιχώματα του ανανά. Με το μαχαίρι κόβουμε και το κάτω μέρος επίσης οριζόντια. Αδειάζουμε το περιεχόμενο και κόβουμε τον ανανά 0,5 cm περίπου από το κέντρο του κάθετα με ένα μαχαίρι για να αφαιρέσουμε το κεντρικό σκληρό μέρος του.
  • 3.Τοποθετούμε το περίβλημα και το καπάκι του ανανά στην κατάψυξη γιατί θα το χρειαστούμε για την παρουσίαση του σορμπέ.
  • 4.Ψιλοκόβουμε τον ανανά σε μικρούς κύβους και τοποθετούμε στον πολυκόφτη για να πολτοποιηθεί.
  • 5.Ζυγίζουμε τον πουρέ του ανανά και τον ανακατεύουμε με ένα σιρόπι στα αντίστοιχα γραμμάρια (Για παράδειγμα για ένα πουρέ 300 γρ θα χρειαστούμε 300 γρ σιρόπι). Για να φτιάξουμε το σιρόπι τοποθετούμε μέσα σε κατσαρόλα 150 γρ νερό και 150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό περίπου. Εκτός φωτιάς ανακατεύουμε το ζεστό σιρόπι με τον πουρέ ανανά με ένα σύρμα. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ημέρα.
  • 6.Κόβουμε σε κύβους μικρούς το παγωμένο μίγμα με τον πουρέ ανανά και το σιρόπι. Τοποθετούμε στην παγωτομηχανή ή σπάμε με ένα πιρούνι σε κρυστάλλους και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε στην παγωτομηχανή ή με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • 7.Γεμίζουμε άμεσα στο παγωμένο κέλυφος του ανανά μέχρι λίγο πιο πάνω από την επιφάνειά του.
  • 8.Για το ντεκόρ λιώνουμε λευκή σοκολάτα ΙΟΝ και απλώνουμε σε γραμμές στην επιφάνεια από το σορμπέ. Άμεσα προσθέτουμε σταγόνες κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ πριν να σταθεροποιηθεί η λευκή σοκολάτα έτσι ώστε να κολλήσουν.
  • 9.Σερβίρουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας και καταναλώνουμε εντός το πολύ 5 λεπτών για να μπορέσει να κρατήσει την κρυσταλλώδη και δροσερή υφή του το σορμπέ ανανά.
Σορμπέ Ανανά με λευκή κουβερτούρα και σταγόνες κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta