Σορμπέ νηστίσιμο με σοκολάτα και κακάο

8
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Σορμπέ νηστίσιμο με σοκολάτα και κακάο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 500 γρ γάλα σόγιας
- 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
- 100 γρ κακάο σκόνη ΙΟΝ
- 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα το γάλα σόγιας, τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και το κακάο σκόνη και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσουν αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
- 2.Παράλληλα ψιλοκόβουμε τη μαύρη σοκολάτα και τη τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη και σε μπεν-μαρί προκειμένου να λιώσει.
- 3.Προσθέτουμε τη λιωμένη μαύρη σοκολάτα μέσα στη κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά που βρίσκεται μετά το βρασμό εκτός φωτιάς. Ανακατεύουμε με το σύρμα και ομογενοποιούμε όλα τα υλικά μεταξύ τους.
- 4.Αδειάζουμε το μείγμα του σορμπέ μέσα σε μια λεκάνη και τη τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
- 5.Αδειάζουμε το μείγμα του σορμπέ μέσα στο κάδο της σπιτικής παγωτομηχανής και το χτυπάμε μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
- 6.Τοποθετούμε σε σκεύος της αρεσκείας μας και βάζουμε το παγωτό στη κατάψυξη.
- 7.Σερβίρουμε όποτε θέλουμε κατευθείαν από τη κατάψυξη και περιχύνουμε προαιρετικά αν επιθυμούμε λίγη λιωμένη μαύρη σοκολάτα και λίγα τρίμματα σοκολάτας.
Σορμπέ νηστίσιμο με σοκολάτα και κακάο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή